luni, 5 februarie 2018

Execuţii în numele democraţiei

  Întotdeauna mi-a plăcut  democraţia, sună pompos, dă încredere oamenilor, mai ales, este fluturată ca o mare izbândă de toţi potentaţii zilei, de toate partidele. Unele  ,partide, sunt mai democrate decât altele, cel puţin la nivel declarativ.
Comuniştii când au venit la putere, au câştigat masele cu dreptul lor de a critica şi de a se autocritica. Adică, spuneau propagandiştii comuniştii, dacă un secretar de organizaţie de bază al PCR greşea,tu,membru simplu al partidului puteai să-l critici în şedinţele de partid. Erai liber să îţi spui părerea despre un anumit lucru. Da, aşa era pe hârtie, în realitate lucruri stăteau cu totul altfel. Puteai critica, înfiera chiar un secretar de partid, un instructor sau un director de fabrică, dacă aşa îţi ordona să spui  şeful de partid ierarhic celui acuzat. Prin urmare, critica era făcută la ordin şi doar împotriva celui care trebuia mazilit. În rest aveai dreptul şi obligaţia de a îţi face autocritica.
Aşa era la comunişti, acele hidre pe care noi, într-un avânt revoluţionar, le-am îndepărtat de la putere şi l-am ucis pe liderul de atunci al comuniştilor, Nicolae Ceauşescu.
  Acum avem pluripartitism, avem democraţie adevărată, ne culcăm cu dreptul la opinie în gură ne trezim dimineaţa că am fost ascultaţi în virtutea unor legi democratice,asta era pe vremea comunismului, da şi acum pe vremea SRI-ului e la fel.
Lasă să ne asculte, nu am nimic de ascuns, dacă nu ar bate vântul şi nu ar ploua zău că aş lua acoperişul casei să se uite cine vrea în interiorul camerelor să vadă că nu am nimic secret. De aceea vin şi zic: băieţi, ascultaţi pe toată lumea, filmaţi, înregistraţi, nu vă jucaţi, faceţi-vă datoria, puneţi tehnică în baie, în latrina din fundul curţii, în dormitor, unde vreţi voi!  Faceţi domnilor filmuleţe cu activităţile domestice ale românilor ,vindeţi-le pe net, scoateţi şi voi un ban!  La procuratură nu le mai daţi, că ăia sunt ageamii, nu ştiu ce să facă cu ele. Nu aţi văzut câte "eşece" (Doamne, ce frumos vorbeşte o fostă europalamentară  din România!) au avut în instanţă procurorii DNA,  mai ales de când a plecat Coldea cu Dumbravă(încă mai este, dar nu mai are câmpul tactic în vizor, e posibil să fie el în vizorul cuiva) de la voi şi Lidia Stanciu de la ÎCCJ!!??
  Măi, să fie! M-am luat cu vorba, despre democraţie voiam să vorbesc. Până la urmă şi ascultatul este tot un drept, al lor să ne asculte,după cum al nostru este acela de a vorbi,dar atenţie ce vorbim, unde vorbim şi cu cine vorbim, fiindcă păţim ca Daniel Zamfir de la PNL. Cum ce a păţit? Nu ştiţi? Vă spun eu, a vorbit. A vorbit aşa de frumos, că PSD-ul l-a aplaudat, iar Orban (o fi român?), Ludovic, nu Victor, a fost aşa de bucuros când a auzit că l-a şi schimbat de la şefia Comisiei economice din Senat. Democratic, a supus la vot preşedinţia comisiei, Zamfir a pierdut, Câţu a câştigat, fie numele domnului Orban binecuvântat, că el a decretat aşa. I s-a luat capul lui Zamfir în mod democratic, prin vot, nu tiranic, prin hotărârea unui despot, care să-l demită samavolnic.
  Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la PSD. Pentru că doamna Ecaterina Andronescu a criticat activitatea liderului maxim al PSD, Liviu Dragnea, nu a fost nominalizată la conducerea Ministerului Învăţământului, în locul domniei sale a fost nominalizat un anume domn Valentin Popa. Notă: pe acest domn îl numeam ministru  la transporturi, acolo oricum se  construiesc  drumurile proaste (se surpă după inaugurare), ce mai conta modul cum se exprima ministrul!? La învăţământ puneam o profesoară de limba română, una care măcar să ştie să vorbească, că altceva oricum nu se face. S-a mers mai departe cu execuţia doamnei Andronescu, a fost schimbată şi din funcţia de preşedinte al comisie de învăţământ.
  Doamna Andronescu a fost unul dintre militanţii activi ai PSD. Cred că Dragnea a sărit de tot peste democraţie, asta aşa între noi.
  Bună este democraţia, ai dreptul să vorbeşti, să critici şi să aştepţi pedeapsa pentru vorbele spuse.
Îmi amintesc povestea cu vulpea şi corbul, corbul a avut caşcavalul cât timp nu a deschis gura, când a vorbit şi-a pierdut pâinea. Asta este democraţia. Bine cel puţin că mai putem vota, iată ce spunea marele scriitor şi aventurier Mark Twain despre vot: „dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”.
 Trăiască democraţia, că frumos suntem manipulaţi în numele ei!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...