joi, 28 noiembrie 2013

Dezbatere la be 1 TV



            Aseara in emisiunea “Sub semnul intrebarii” de la B1 TV, am avut ocazia sa vad o multime de ipocriti care, cautau nod in papura vizitei premierului chinez in Romania si a summit-ului in general. Moderatorul emisiunii, Robert Turcescu, mai negru decat de obicei, mai plictisit de politica lui Ponta,  sictirit de bunavointa chinezilor la adresa Primului Ministru, dar mai ales suparat ca aceasta initiativa nu a apartinut lui Basescu, ori guvernelor de trista amintire,  precedente guvernarii USL, prin intrebarile adresate invitatilor nu facea altceva decat sa-i asmuta impotriva lui Ponta.
            La aceiasi masa se afla marele cautator al adevarului din timpul recentei revolutii, ma refer la d-l Cartianu, ziaristul fara cititori d-l Marian, PDL-istul Radu F Alexandru si  nu in ultimul rand Presedintele Partidului Noua Republica d-l Mihai Neamtu.
Toti acesti domni se scormoneau prin creierele lor imbacsite cu rautate basista, pentru a gasi cat mai multe erori unei eventuale colaborari romano-chineze.
            D-l Radu F. Alexandru gasea ca o mare greseala faptul ca in acordul incheiat intre partea chineza si partea romana se stipulase faptul ca reletiile romano-chineze raman inflexibile  indiferent de  schimbarile politice interne si internationale. Il contrazic pe acest politician, China este tara viitorului, China a reusit in ciuda cresterii demografice foarte mari si a crizei economice ,sa devina un fenomen in ce priveste cresterea economica, acolo unde sunt bani si forta militara creste si celelalte ramuri ale economiei.
            Un alt punct de vedere a avut d-l M. Neamtu, acest tanar discipol al lui Corneliu Zelea Codreanu, care incrimina faptul ca in aula Parlamentului acolo unde Basescu condamnase comunismul, Ponta si cei 2 Presedinti ai Camerelor au invitat pe Primul Ministru al unei tari comuniste, fara sa bata obrazul chinezului pentru atrocitatile comise impotriva populatiei chineze.
Ipocrizia acestor discipoli ai lui Basescu, merge mai departe, criticand absolut orice cuvant, orice virgula folosite de membrii guvernului si delegatia chineza.
Nu inteleg de ce, ce este bun pentru Germania, Franta, SUA, nu este bun si pentru Romania? Ma intreb daca summit-ul China, Statele Europei Centrale si de Est, ar fi avut loc la initiativa lui Basescu, acesti vasnici critici ar mai fi cartit, ori ar fi aplaudat si cu picioarele initiativa  lui Basescu? Nu sunt un aplaudac al guvernului USL, dar acolo unde exista initiativa si posibilitati de redresare economica trebuie sustinut.
            Daca tari mari din UE inclusiv SUA au gasit oportuna colaborarea cu China, noi care suntem Cenusareasa Uniunii Europene de ce nu am putea fructifica o asemenea oportunitate? Mai ales ca din partea tarilor UE si chiar a Uniunii in esenta ei prea multe avantaje nu avem. Intodeauna e bine ca posibilitatile de dezvoltare si de colaborare economica sa fie cat mai diversificata. Am speranta ca aceasta vizita va deschide drumul investitiilor chineze in Romania si a exporturilor romanesti in China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...