duminică, 10 noiembrie 2013

Mult prea informatul Basescu



            Lupta dintre Traian Basescu si Sorin Rosca Stanescu continua. Dupa ce domn SRS si-a permis sa spuna despre imaculatul, necoruptul, nesecuristul, nedemisul nostru Presedinte, ca ar fi primit bani negrii pentru campania electorala din 2004, in sprijinul acestei informatii a prezentat si extrase de cont, care ulterior s-a dovedit a fi false, domn Basescu a trecut la atac. Un atac virulent, cu date concrete, despre sume de bani primite de SRS  de la oameni de afaceri in urma cu destui ani, mai précis pe vremea cand cei doi erau foarte buni prieteni.
            Toate bune, dar eu am o nelamurire, de unde stia domn Basescu de aceste sume de bani, de cand stia si mai ales de ce nu a facut dezvaluirea mai de mult? Chestiunea cam seamana a tainuire si din cate stiu, este infractiune prevazuta in codul penal. Exista si posibilitatea de a fi aflat de la “servicii”, acum, despre aceste invarteli ale lui SRS.
Si in acest caz lucrurile nu sunt tocmai in regula, asta presupune ca serviciile noastre de informatii sa lucreze pentru persoane particulare, pe bani publici. Cred ca trebuie demarata o ancheta  pentru aflarea adevarului, sigur, cu conditia ca in aceasta tara, cineva sa vrea sa afle adevarul.
            Nu este pentru prima data cand Presedintele nostru ales si demis, dar neplecat de la Cotroceni, se comporta ca o tata de pe marginea santului, care isi pune poalele in cap ori de cate ori are ocazia. Domn Basescu este in conflict cu toata lumea, jignindu-i pe toti, dand lectii despre finante, politica, IT, cum sa cauti pe ‘Google”despre papadie, ori cum sa vinzi flota comerciala, a, nu despre asta au vorbit altii, el este numai inculpat in acest dosar (oare, o mai exista dosarul?), dar care, atunci cand era  si Prim Ministru (Boc era un alter ego) a pierdut examenul de negociator cu FMI, BM, UE, imprumutand sume uriase de bani, despre care nici in ziua de azi nu prea se stie ce s-a facut cu ei, multi spun ca s-ar fi cumparat Titluri de Stat americane, imprumutand astfel cea mai datoare dintre tari cu cateva miliarde de euro, bani pe care in mod sigur nu-i vom mai primi inapoi. Si toate astea in conditiile in care in tara erau taiate pensile si salariile. Acum dupa 3 ani ii atrage atentia lui Ponta ca nu a negociat bine cu FMI si ceilalti si, ca el, ar fi dispus sa isi ofere expertiza pentru o renegociere. Multumesc frumos domnu Demis, ajunge cat ai negociat. Basescu a ajuns precum vedetele de mana treia, aproape in fiecare seara ne invadeaza intimitatea, spunandu-ne ceva ce va fi negat tot de el peste cateva zile, nu conteaza ce spune, important este sa fie pe sticla si sa se vorbeasca de el la B1, “ai vazut ma ce le-a zis-o, e tare domle”, zice Pora privind  lasciv poza lui Basecu, de pe videoul din studio.
            In ce priveste faptul ca a fost calomniat de Sorin Rosca Stanescu, sunt de acord ca acesta din urma sa plateasca, nu ai voie sa vi cu documente false pentru a invinovati un om, indiferent cum se numeste acesta, SRS nu cauta decat razbunare pe cel care la aruncat de la usa lui, insasi inscrierea in partid, nu a fost altceva decat o metoda prin care putea ajunge in Parlament si de aici sa-i poata face rau. Sunt unul dintre cei ce isi doresc ca T Basescu sa plateasca pentru greselile lui care, nu sunt putine si nici mici, dar comportamentul acestui ziarist ajuns politician este deplorabil, dealtfel intreaga lui activitate ca politician a fost deplorabila.
            As vrea sa traiesc intr-o societate normala in care, Procuratura atunci cand aresteaza pe cineva, sa nu faca nimeni comentarii de genul : “este omul lui Basescu, este omul lui Ponta”; as vrea sa stiu ca Procuratura se afla in rolul chirurgului si curata puroiul societatii, indiferent de tabara, indiferent de nume, de religie, sex, culoare politica, ori orientare sexuala. Vreau sa ajung sa traiesc intr-o tara in care ciupercile sunt mai ieftine decat carnea de pui, hamsii mai ieftini decat pulpele de pui, taratele mai ieftine decat faina, iar daca copilul de la scoala vine cu nota 4, parintele isi va certa copilul ca nu a invatat si nu va alerga la scoala sa bata profesorul.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...