duminică, 19 iulie 2015

Liberalii, o gloată de muieri.

    
De câteva zile pe scena politică se petrece un lucru de tot râsul, dacă nu ar fi de plâns. Proiectul noului Cod Fiscal a fost votat în Camera Deputaţilor cu 306 voturi pentru, o abţinere şi două voturi contra. De aici deducem că opoziţia liberală în unanimitate a votat Noul Cod Fiscal, chiar acuza guvernul că multe din propunerile din Proiectul Codului erau din programul PNL. Nici în cele aproximativ 25 de zile cât a trecut de la aprobarea în Parlament, nimeni nu a contestat noul Cod fiscal.
Toate partidele, inclusiv liberalii, au fost surprinse de refuzul Preşedintelui de a Promulga legea.
Bine, Preşedintele poate face ce vrea, poate refuza promulgarea, poate amâna semnarea până în ultimul minut avut la dispoziţie, chestii din astea uşoare, apropiate de circ, nu de solemnitatea semnării unui act ce va deveni lege. Liberalii îl văd pe Iohannis ca pe masculul alfa, precum sfintele moaşte, a vorbit el, toată lumea execută. Iohannis a vrut să demonstreze clasei politice, cine-i şeful, iar liberalilor personal cât sunt de proşti. Mergând pe aceiaşi deducţie, în cazul în care rezultatele aplicării Noului Cod Fiscal ar fi dezastruoase să poată spune : "când v-am zis eu".Personal nu susţin Noul Cod Fiscal, nici nu sunt împotriva lui, nefiind economist, nu mă pronunţ, altceva încerc să analizez şi anume, seriozitatea celor aleşi să ne conducă destinele şi să producă legi pentru ca, România să poată face un pas în faţă.
        Întrebare pentru d-l Iohannis : Excelenţă, când aţi semnat hotărârea de a se mări salariile de 3 ori a Înalţilor demnitari, v-a spus interimarul Oprea de unde veneau resursele de bani?
Astăzi vreau să iau în discuţie seriozitatea parlamentarilor liberali faţă de activitatea lor din Parlament. În Camera Deputaţilor sunt 115 membri ai PNL. Cum dracu nici unuia nu ia trecut prin cap să întrebe guvernul de unde vor fi scoşi banii pentru a acoperi eventualele pierderi din relansarea fiscală? Ce bază avem că aleşii noştri sunt capabili să producă vreo mărgică, în timpul mandatului de parlamentar?
Cum, Iohannis a retrimis legea în Parlament, cum, liberalii şi-au schimbat opţiunea, dintr-o dată numai sunt de acord cu ceea ce ei au votat.
Pentru ce plătim această gloată de muieri cu mulţi bani, dacă nu sunt stăpâni pe ceea ce fac?
Să dea guvernul Hotărâri, Preşedintele să le respingă, ori să le adopte, apoi Partidul de casă al Preşedintelui votează, ori respinge, în funcţie de decizia Şefului de la Cotroceni.
Rar mi-a fost dat să văd o aşa bulibăşeală, o aşa neseriozitate, din partea unor parlamentari. Este adevărat că aripa pedelistă din PNL a mai trecut printr-o asemenea jenă, atunci când au votat o lege în loc să o respingă, vinovat fiind liderul de grup al PDL din acea vremeToader, care, ridicase degetul în sus, în loc să arate în jos, astfel a reuşit să deruteze parlamentari democrat liberal, dar acum ce dracu s-a mai întâmplat?
Bine, Preşedintele a retrimis legea în Parlament pentru reexaminare, liberalii ar fi putut spune că se vor uita pe ea ,dar, că în principiu nu au ce să reproşeze acestei legi, care, a avut o largă dezbatere, atât în societate, cât şi în Parlament. Până la urmă s-au creat scenarii cum vor decurge lucrurile după adoptarea Noului Cod Fiscal, nimeni nu poate spune cu precizie dacă, nu se poate defecta ceva, poate că au luat toate măsurile de pre întâmpinar a unor efecte nedorite, ca urmare a aplicării legii Noului Cod Fiscal. Dacă nu ar fi aşa, înseamnă că Ponta îşi va prezenta demisia, lăsând liberalii cu un cartof fierbinte în mână. Nu-i vorbă că şi acum, acest cartof fierbinte este tot în mâna liberalilor, acest fapt se datorează refuzului Preşedintelui de a promulga legea.
        Pentru a da un răspuns ritos Preşedintelui, ca urmare a refuzului de a promulga legea, ar trebui să fie stăpânii pe ei, nu o gloată de muieri , cine să vorbească, cine să pună punctul pe „I”? Interesant este că, vinovat este Primul Ministru, da, putea fi vinovat dacă, liberalii nu ar fi votat proiectul de lege, dar după ce în unanimitate au spus da, legii, cum să mai fie Ponta vinovat?
         Interesant este, dacă acest purtător de cuvint al consilierilor prezidenţiali, ştie ce a citit. Preşedintele K. Iohannis nu este altceva decât, purtătorul de cuvânt al consilierilor, pentru că el nu vine în faţa naţiunii să vorbească liber, să ne spună ce gândeşte, să interacţioneze cu populaţia prin ziarişti, nu, el vine, citeşte o sinteză făcută de un consilier, apoi ,repede pleacă, pentru a nu fi surprins cu vreo întrebare.
         Vasile Blaga, copreşedintele PNL, am avut senzaţia că este un om stăpân pe el,nu, este numai stăpânit, cândva de Băsescu, acum de Iohannis. Halal să-ţi fie Pichinezule, că Buldog nu poţi fi, numai dacă nu cumva T. Băsescu s-a gândit la fălcile dumitale când te-a botezat „Buldogul”.
Mulţumesc pentru poză : tomoisthecat.ro

4 comentarii:

  1. Întrebare pentru d-l Iohannis : Excelenţă, când aţi semnat hotărârea de a se mări salariile de 3 ori a Înalţilor demnitari, v-a spus interimarul Oprea de unde veneau resursele de bani?
    Astăzi vreau să iau în discuţie seriozitatea parlamentarilor liberali faţă de activitatea lor din Parlament. În Camera Deputaţilor sunt 115 membri ai PNL. Cum dracu nici unuia nu ia trecut prin cap să întrebe guvernul de unde vor fi scoşi banii pentru a acoperi eventualele pierderi din relansarea fiscală? Ce bază avem că aleşii noştri sunt capabili să producă vreo mărgică, în timpul mandatului de parlamentar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent și pertinent comentariu, dle Cârstea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent și pertinent comentariu, dle Cârstea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent și pertinent comentariu, dle Cârstea!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...