duminică, 5 iulie 2015

Mihai Răzvan Ungureanu a cedat, moştenirea Gojdu, tezaurul românesc, iar Tăriceanu şi Băsescu au tăcut.


        De câteva zile aud critici severe la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu. Nu îl iau în braţe, dar vreau să mă conving dacă, acest om este singurul vinovat, ori are şi complici.
Să luăm de exemplu „Fundaţia Gojdu”, se spune că, MRU în calitate de Ministru de Externe a fost însărcinat de guvernul României să discute modalităţile prin care poporul român, ca moştenitor al acestei fundaţii, poate reintra în posesia ei. Moştenirea Gojdu fusese naţionalizată de Ungaria în 1952. Pentru a scăpa România de o „bătaie de cap în plus”, MRU a cedat „Moştenirea Gojdu”părţii ungare. Dacă lucrurile stau aşa, iar MRU e vinovat, de renunţarea la o mare avere, ce avea ca titular poporul român, nu înţeleg de ce Primul Ministru de atunci, C.P.Tăriceanu, nu l-a demis? De ce procuratura nu a cercetat acest caz?
       A doua problemă gravă comisă de MRU, guvernul a fost anunţat de la Moscova de Dumitru Prunariu, ambasadorul nostru în Rusia, că a primit de la Ministerul de Externe o adresă prin care i se cerea să oprească orice discuţie pe tema Tezaurului românesc aflat la Moscova. Nici de data aceasta Primul Ministru nu îl destituie, nici Preşedintele de atunci al României, Băsescu T., nu ia nici o măsură împotriva lui. Aceste două mari greşeli, intenţii, le consider tradare de Ţară, în concluzie este un trădător, pe cale de consecinţă Călin Popescu Tăriceanu şi T.Băsescu au acelaşi statut cu MRU.
Greşelile unor demnitari pot fi corectate, dacă sunt urmărite de factorii de decizie de la cel mai înalt nivel. MRU, nu putea lua nişte decizii de asemenea importanţă dacă nu avea consultări întâi cu Preşedintele şi Primul Ministru.
Până la urmă MRU va fi destituit de C.P.Tăriceanu, pentru că nu la informat cu privire la arestarea a doi muncitori români în Irak, acest lucru va fi făcut 2 februarie 2007, iar în noiembrie 2007 va fi nominalizat de T. Băsescu să preia şefia SIE.
      Întrebarea pe care mi-o pun şi o pun factorilor de răspundere este : de ce nu s-a luat nicio măsură, nici măcar administrativă împotriva lui MRU, faţă de aceste mari şi ireparabile greşeli făcute? Nu a vrut nimeni să pedepsească pe MRU, ori nu au avut voie să-l pedepsească? Spun aceste lucruri pentru că, în loc de pedeapsă, un om care a săvârşit asemenea greşeli, va primi una, din cele două cele mai importante funcţii în aparatul de stat pe teme de siguranţă naţională, şef al SIE
       Domnul colonel Ulieru, fost purtător de cuvânt al SRI, a lansat câteva acuzaţii grave la adresa lui MRU, acuzându-l pe acesta de spionaj în favoarea unei puteri străine, MRU nu a reacţionat la asemenea acuzaţii grave, asta lasă loc la interpretări din cele mai puţin favorabile d-lui MRU
În 2012, în urma demisiei guvernului Boc, a fost MRU nominalizat ca Prim Ministru şi apoi investit. Guvernul său a făcut istorie prin scurta sa durată, numai 78 de zile.Tot în istorie au intrat şi cheltuielile de protocol pentru achiziţionarea cărni de vită Kobe şi a unor alifii şi pomade dintre cele mai luxoase şi în cantităţii industriale.
După demiterea de la şefia guvernului, umblă bezmetic prin Ţară cu un partid de buzunar, face alianţă cu PDL şi prinde cu mult noroc, un post de parlamentar la alegerile din 2012.
Surpriza cea mare vine acum, în vara lui 2015, când MRU a fost nominalizat de Preşedintele Klaus Iohannis, apoi validat de Parlament, pentru încă un mandat la SIE.
Cine la nominalizat pe MRU, de ce, care sunt meritele lui? Nu cumva serviciile făcute unor puterii externe l-au presat pe Iohannis să-l nominalizeze?
Interesant de ce Călin Popescu Tăriceanu nu spune nici un cuvânt, despre modul în care s-a cedat Moştenirea Gojdu şi abandonat negocierea Tezaurului Românesc din Rusia.
Cine te ţine în braţe domnule MRU? Pentru cine lucrezi? Cine te-a nominalizat, îţi este coleg? Are legământul tăcerii precum călugării de pe vremuri? Va veni o vreme, când vei spune tot. 
Mulţumesc penru poză: vallahianova.blogspot.com

Un comentariu:

  1. problemă gravă comisă de MRU, guvernul a fost anunţat de la Moscova de Dumitru Prunariu, ambasadorul nostru în Rusia, că a primit de la Ministerul de Externe o adresă prin care i se cerea să oprească orice discuţie pe tema Tezaurului românesc aflat la Moscova. Nici de data aceasta Primul Ministru nu îl destituie, nici Preşedintele de atunci al României, Băsescu T., nu ia nici o măsură împotriva lui. Aceste două mari greşeli, intenţii, le consider tradare de Ţară, în concluzie este un trădător, pe cale de consecinţă Călin Popescu Tăriceanu şi T.Băsescu au acelaşi statut cu MRU.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...