miercuri, 8 iulie 2015

S-a dat una peste bot corupţiei, prin mărirea salariilor Înalţilor Demnitari

       În sfârşit s-a găsit soluţia miraculoasă de a rezolva problema corupţiei şi a para-îndărăturilor la nivel înalt. S-a decis politic, apoi guvernul a hotărât, ca salariile Înalţilor demnitari să fie dublate. Astfel Preşedintele, Primul Ministru, Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului , să aibă un salariu de 15108 lei net, la fel ca Preşedintele ÎCCJ. Viceprim ministrul să aibă un salariu de 14024 lei net, iar miniştrii, şefii serviciilor, SRI,SIE,STS, SPP, un salariu net de 13365 lei. Motivul a fost acela de a feri pe înalţii funcţionari ai statului de a fi tentaţi la acte de corupţie.
La auzul veştii, cetăţenii simpli, mânaţi de un adevărat simţ tovărăşesc şi de adulaţie pentru aleşii şi numiţii neamului, au ieşit în stradă pentru aş manifesta ataşamentul şi dragostea pentru cei puşi de ei să le administreze avutul naţional. În uralele celor prezenţi, a luat cuvântul unul din cei mulţi, care, au beneficiat de mărirea salariului minim pe economie începând cu 1 iulie. Cu faţa reflectând bucuria de a fi contemporan cu marii oameni de partid şi de stat, care, l-au ajutat, prin umanismul lor, să aibă acum un salariu net de aproape 800 de lei, a început discursul emoţional, mobilizator, plin de laude la adresa conducătorilor iubiţi. Redau un crâmpei din discursul acestui reprezentant al păturii sărace : „recunosc că m-am simţit rău, ştiind că aceşti oameni care au hotărât ca eu să am un venit mai mare, la rândul lor aveau un salariu umilitor, era numai de 10 ori mai mare decât al meu. Păi unde este echitatea capitalistă? Cum se poate ca o slugă să aibă un venit numai de 10 ori mai mic decât al marilor ştabi? Abia acum, recunosc că se apropie de ceea ce înseamnă dreptatea capitalistă, acum au ajuns să aibă un salariu de aproape 20 de ori mai mare. Da domnilor, ăia mari trebuie să aibă mult, foarte mult, pentru a ne putea privi cu dispreţ din înaltul funcţiilor vremelniceşti pe care le ocupă. Să luăm exemplu pe Preşedintele nostru, nu are copii, soţia este profesoară, cum era posibil domle, ca ei doi să se fi putut descurca cu un venit de aproape 9000 de lei pe lună? Cu ce bani puteau întreţine şi cele 6 case pe care le aveau? Eu mă pot descurca, am trei copii, o căsuţă cu 2 camere, un televizor şi un singur telefon, îmi ajung cei 7-800 de lei venit lunar. Da, mă pot descurca, pentru că pentru mine cea mai mare bucurie este să mă uit în sus spre cei din fruntea Ţării, să-i văd mulţumiţi, să ştiu că se bucură de avantajul funcţiei. Uite am 10 ouă, le ţineam să facă nevasta 2 cozonaci, dar mă lipsesc, nu mai fac, ce.mi trebuie atâta cheltuială, că pe lângă ouă, mai trebuie făină, zahăr, nuci, cacao, ulei, mai bine lipsă, voi lua ouăle şi le voi duce Preşedintelui, să-i facă lui nevasta cozonac cu rahat, o mai fi rahat pe-acolo, ori l-o fi mâncat tot?
      Un singur lucru mă îngrijorează, au spus că prin aceste dublări de venituri, nu vor mai fi corupţi şi nici hoţi printre aceşti Înalţi funcţionari. Păi asta nu e bine, adică să numai avem parte de o arestare în direct şi pe uşa din faţă a Procuraturii şi o eliberare prin uşa din spate? Şi noi cu ce ne mai distrăm, numai cu Guţă şi amantele sale? Eu zic că miniştrii nu mă vor dezamăgi şi vor accepta peşcheşurile aduse de supuşi, aşa e de când lumea”.
       Înclin să cred că salariile lor nu sunt prea mari, dar ale noastre, în mod sigur, sunt prea mici.


Un comentariu:

  1. Eu mă pot descurca, am trei copii, o căsuţă cu 2 camere, un televizor şi un singur telefon, îmi ajung cei 7-800 de lei venit lunar. Da, mă pot descurca, pentru că pentru mine cea mai mare bucurie este să mă uit în sus spre cei din fruntea Ţării, să-i văd mulţumiţi, să ştiu că se bucură de avantajul funcţiei. Uite am 10 ouă, le ţineam să facă nevasta 2 cozonaci, dar mă lipsesc, nu mai fac, ce.mi trebuie atâta cheltuială, că pe lângă ouă, mai trebuie făină, zahăr, nuci, cacao, ulei, mai bine lipsă, voi lua ouăle şi le voi duce Preşedintelui, să-i facă lui nevasta cozonac cu rahat, o mai fi rahat pe-acolo, ori l-o fi mâncat tot?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...