sâmbătă, 18 iulie 2015

Să înţelegem mai bine

      Nu caut justificări, vreau să înţeleg, să înţelegem cât mai bine fenomenul Ialta februarie 1945. Aici s-au trasat care vor fi sferele de influienţă ale SUA, URSS şi Marea Britanie după terminarea războiului. România alături de alte state din est au fost lăsate de către englezi şi americani în braţele URSS. Era clar care va fi soarta acestor Ţări-comunismul. Aşteptarea americanilor a fost o himeră, era clar că nu puteau face nimic, asta însemna un alt război. Nimeni nu era dispus să rişte, că Truman era un anticomunist convins, e una, că şi-ar fi pus pielea în joc pentru alt stat era alta.
A fost impus comunismul în România, era considerat o revoluţie, o revoluţie a clasei proletare. Ca orice revoluţie şi aceasta, trebuia să înlocuiască vechile structuri de conducere a statului, cu unele credincioase noului regim. Să ne amintim de toate revoluţiile din lume, aşa au procedat, francezii în timpul revoluţiei de la sfârşitul sec al XVIII-lea, au omorât sute de mii de oamenii, printre care nobili, propriul rege şi regina, preoţii şi chiar pe cei mai mulţi dintre conducătorii revoluţiei.
Pentru a fi credibili cu revoluţia proletară, trebuia ca marii burghezi, moşierii şi chiar chiaburii să dispară. Elitele care nu au îmbrăţişat doctrina comunistă au fost şi ei îndepărtaţi, prigoniţi, arestaţi, omorâţi. Era efectul natural al unei ideologii proletare. Puterea sovietică în frunte cu Stalin veghea ca hotărârile luate la Moscova să fie implementate la Bucureşti. (Pentru România, întodeauna a luat alţii din afara Ţării hotărârii).
Mediul rural în perioada venirii la putere a comuniştilor era undeva apropape de evul mediu. Sigur într-un sat erau 4-5 familii care aveau casele mai măricuţe, în rest erau la limita subzistenţei. Pentru o familie ca a mea care aveam 2 pogoane de pământ, venirea colectivului nu a însemnat o pierdere mare. Problemă a fost cu cei care aveau câteva zeci de pogoane, unelte, vite de tracţiune, de carne , lapte. Da, aici a fost durere, aici a intervenit securitatea, personal tov. Ceauşescu care la acea dată ('59-'62) era general-maior de armată, absolvise cursuri militare intensive, de scurtă durată, la Academia Frunze din URSS. După venirea lui Ceauşescu la putere în '65 a urmat o perioadă de destindere, au apărut cărţile marilor clasici români şi străini în librării, preţul era accesibil, s-a produs o adevărată revoluţie în mediul rural, prin plecarea la oraş la muncă a ţăranilor. Casele cu pământ pe jos şi învelite cu paie au început să dispară, în locul lor ridicându-se case de cărămidă învelite cu tablă, ori ţiglă.
Ceauşescu a mers pe val, noi intelectuali au început să-i cânte osanale, cadrele de partid şi de stat se prostituau pentru a-l face fericit pe Tovarăşu'. Nu se poate face dictatură fără susţinere totală, numai dacă este militară şi se face prin forţa armelor.
Întreaga societate e vinovată odată cu Ceauşescu, nu am avut o adevărată dizidenţă, iar cei care au fugit din Ţară cu documente compromiţătoare pentru stat au fost TRĂDĂTORI, gen M. Pacepa.
Dacă consideraţi că este concludent ce am scris aştept comentariile dvs. Nu mai revăd textul, de s-a strecurat vreo greşeală treceţi peste ea, vă rog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...