vineri, 11 decembrie 2015

Infractor cu titlul de Prinţ

      
România anului 1866, clandestin soseşte în Ţară un tânăr prusac, locotenet de husari, din familia princiară Hohenzollern-Sigmaringen. Urma să devină domnitorul României. Se spune că, la venirea în Ţară, a avut un singur geamantan, posibil să fie adevărat, numai că nimeni nu ne spune ce era în geamantan, eu trag concluzia că era plin cu diamante, nestemate şi alţi cocoşei de aur. Ca un neamţ ce se respectă a investit, averea aceasta s-a multiplicat de milioane de ori, astfel că astăzi, în 2015, vorbim de zeci de palate, mii de ha de teren arabil, mii de ha de păduri. Asemenea averi au mai fost obţinute într-un timp relativ scurt de către bandiţii din ziua de astăzi. Nu fac nici un proces de intenţie, fostelor şi actualelor Majestăţi, pur şi simplu constat.
      Observ totuşi altceva, nărăvaşul prinţ moştenitor Carol al II-lea, ofiţer în armata română în timpul Primului Război Mondial, dezertează de pe front, unde era comandant de regiment şi fuge la Odesa împreună cu Ioana (Zizi) Lambrino. Un preot ortodox îi cunună pe cei doi fugari îndrăgostiţi. Regele Ferdinand s-a făcut foc şi pară, îl ameninţă pe Carol cu dezmoştenirea, sub presiunea tatălui, fugarul amorez, se reîntoarce pe front. Lui Zizi Lambrino i se acordă o rentă viageră şi este îndrumată să plece în străinătate. În urma acestui scurt mariaj, Zizi rămâne însărcinată, nouă luni mai târziu naşte un băiat care se va numi Carol-Mircea. Acesta nu va fi niciodată recunoscut de familia regală. Carol-Mircea Lambrino, fiul nerecunoscut al lui Carol al II-lea, va avea fiu pe Paul Lambrino, autointitulat Prinţ de România.
Familia regală prin reprezentantul ei, Regele Mihai, a cerut statului român toate averile aparţinând familiei regale.
Guvernele au restituit toate aceste bunuri regelui. Nu discut acum dacă trebuiau restituite, sau nu, aceste bunuri.
      Prezenţa lui Paul Lambrino, autointitulat Prinţ de România, în societatea noastră nu a fost lipsită de aventură, va face orice pentru a intra în conştiinţa oamenilor şi ascensiunea spre bani şi putere. Participă din postura de candidat la alegerile prezidenţiale, un adevărat non-sens, un prinţ regal candidat la alegerile de preşedinte al ţării. Două instituţii total opuse, regalitatea şi preşedinţia.
Cine îşi doreşte cu adevărat puterea, parvenirea şi îmbogăţirea, foloseşte orice oportunităţi, indiferent de legalitatea, moralitatea şi legitimitatea lor.
Venit cu gânduri de îmbogăţire, face orice pentru a accede la vârful puterii. Pentru această apelează la Traian Băsescu, Preşedinte al României în acel moment, să îi încreştineze copilul. Folosindu-se de această cumetrire, va încerca să pună mâna pe cât mai multe averi.
La această oră, „distinsa” Alteţă, este implicat în multe dosare penale care au ca obiect retrocedări de păduri ce însumează milioane de euro. Nu ştiu dacă este vinovat, sau nu, asta va stabili instanţa, din ce a răzbătut din interiorul familiei lui Paul Lambrino, rezultă că acesta este un fripturist parvenit şi dornic de putere pe orice cale.
Faptul că numele lui Paul Lambrino apare în dosare penale cu retrocedări de păduri, este de blamat. Un Prinţ al Casei Regale Române, recunoscut, sau nu, dar autointitulat Prinţ al României, cercetat de către DNA, duce titlul acestuia în derizoriu. Nu este exclus ca în viitor să avem un Prinţ de Rahova, în persoana lui Paul Lambrino.
Mulţumesc pentru poză : atelierulluilali. blogspot.com

Un comentariu:

  1. Cine îşi doreşte cu adevărat puterea, parvenirea şi îmbogăţirea, foloseşte orice oportunităţi, indiferent de legalitatea, moralitatea şi legitimitatea lor.
    Venit cu gânduri de îmbogăţire, face orice pentru a accede la vârful puterii. Pentru această apelează la Traian Băsescu, Preşedinte al României în acel moment, să îi încreştineze copilul. Folosindu-se de această cumetrire, va încerca să pună mâna pe cât mai multe averi.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...