duminică, 7 februarie 2016

Din "Beciul Domnesc" în Parlamentul Ţării.

     
     Privesc evenimentele care se petrec pe scena politică şi pe lângă ea. Avem în ultimul timp foarte mulţi politicieni, soţi/ soţii, prieteni, socrii şi unchi, fraţi şi mătuşi de politicieni, implicaţi în diferite dosare penale. Toţi sunt egali în faţa legii, toţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă, dată de o instanţă de judecată. Doar că, din ceea ce eu observ, unii sunt mai egali decât alţii. Elena Udrea cu o mulţime de dosare, unele pe rolul instanţelor de judecată, altele în faza de cercetare penală, se plimbă nestingherită prin sălile Parlamentului unde este aleasă deputat. Conform codului de procedură penală, e corectă chestiunea, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Dar, dacă e nevinotă, prezumtiv vorbind, de ce a fost arestată luni de zile? Foarte mulţi oameni au fost arestaţi, apoi eliberaţi şi trimişi să facă puşcărie în luxoasele lor palate, e nedrept. Sunt oameni care nu au comis fapte de violenţă, pot fi foarte bine anchetaţi în libertate. Amintesc trei cazuri, nu discut dacă dosarele au fost pe bune, politice, sau faptele au existat, nu discut nici cuantumul pedepsei, discut numai prin prisma posibilităţii privării de libertate. Adrian Năstase, nu a fost arestat nicio zi şi totuşi a putut fi condamnat în două rânduri la închisoare cu executare.
Relu Fenechiu, nu a fost arestat, a fost condamnat, apoi, deşi era ministru în funcţie, a fost arestat pentru ispăşirea pedepsei.
Dan Voiculescu şi toţi complicii, au fost cercetaţi în libertate şi condamnaţi la ani grei de închisoare, acum sunt în stare de arest pentru executarea pedepsei.
Poporul când priveşte la aceste „plimbări” ale politicienilor, între „beciul domnesc”, arestul la domiciliu, apoi libertatea de a putea merge în Parlament acolo unde este deputat, sau senator, crede că sunt aranjamente făcute pentru a îi face scăpaţi, pe aceşti posibili bandiţi care au jefuit Ţara, de răspunderea cu privarea de libertate.
     Primul lucru pe care ar trebui să îl facă organele de anchetă penală, ar fi acela de a descoperi averile furate şi pitite, dosite prin diferite bănci străine, divorţuri şi partaje. Deşi se discută de sume imense de bani, nu am auzit de sechestrări, în vederea confiscării, a unor averi uriaşe, deşi multe dintre ele sunt la vedere. Foarte bine că este anchetat Oprea, Niţu şi ceilalţi, dar aş fi vrut să aud că este anchetat cel care a distrus uzinele :„Semănătoarea”, „23 August”, „Automecanica Moreni”, „IMMija”, marile combinate ale Ţării, Băncile româneşti. Aş fi vrut să aud că marile, opulentele vile din Snagov, Pipera, şi pe unde mai sunt, au fost confiscate, sau proprietarii au putut justifica banii până la ultimul leu. Nu se poate ca un om, care potrivit legii este prezumtiv nevinovat, să fie ţinut în arestul poliţiei în condiţii nu tocmai de hotel de trei stele.
România are mare nevoie ca banii jefuiţi din economia Ţării să se întoarcă de urgenţă în bugetul ei. Pentru împlinirea acestui deziderat, organele de anchetă penală trebuie să treacă de urgenţă la stabilirea unui plan de măsuri prin care să stopeze posibilele partaje între soţi. Acolo unde este necesar ancheta să fie extinsă în cazul în care partajul deja avut loc şi asupra averii dobândite de soţie. Dacă banii soţului au fost dobândiţi prin corupţie, furt, etc., şi banii dobândiţi de soţie în urma împărţirii bunurilor au provenit tot de acolo.
     Organele de anchetă, justiţia, trebuie să fie indiferente la luptele politice, activităţile lor nu trebuie să se interfereze cu politicul. Numai în acest fel vor putea fi respectate, iar încrederea în actul de justiţie ar fi mare. Atâta timp cât se poate trage concluzia că procuratura, justiţia, fac partizanat politic, actul de justiţie va fi îndoielnic, chiar dacă, ar fi corect.
Sunt foarte mulţi bani, miliarde de euro furaţi, aş dori ca organele abilitate să scoată aceşti bani din mâinile bandiţilor care au jefuit Ţara şi să-i aducă înapoi în bugetul Ţării.
Când văd că hoţii, dovediţi cu acte, se plimbă nestingheriţi prin locurile exotice ale lumii, dând astfel cu tifla tuturor oamenilor cinstiţi din România , simt că îmi pierd încrederea în aceia care, ar trebui să facă ordine în dezordinea din Ţară.
       E bine că Oprea şi Niţu sunt anchetaţi, totuşi, aveţi multe dosare mari care ar trebui să fie rezolvate.
Un posibil dosar (dosare) ar fi despre cei care au distrus sistemul Bancar românesc, zic.
      Timpul trece, iar banii jefuiţi din economia României se pierd,nu aveţi dreptul domnilor anchetatori să-i lăsaţi să vă scape, nici banii , nici hoţii.
       Dumnezeu să ajute România!
       Dumnezeu să-I ajute pe români!
Mulţumesc pentru poză :stiripesurse.ro

Un comentariu:

  1. Primul lucru pe care ar trebui să îl facă organele de anchetă penală, ar fi acela de a descoperi averile furate şi pitite, dosite prin diferite bănci străine, divorţuri şi partaje. Deşi se discută de sume imense de bani, nu am auzit de sechestrări, în vederea confiscării, a unor averi uriaşe, deşi multe dintre ele sunt la vedere. Foarte bine că este anchetat Oprea, Niţu şi ceilalţi, dar aş fi vrut să aud că este anchetat cel care a distrus uzinele :„Semănătoarea”, „23 August”, „Automecanica Moreni”, „IMMija”, marile combinate ale Ţării, Băncile româneşti. Aş fi vrut să aud că marile, opulentele vile din Snagov, Pipera, şi pe unde mai sunt, au fost confiscate

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...