duminică, 5 august 2018

Catastrofalul, haoticul discurs al lui Iohannis la Consiliul Naţional al PNL


  Am citit discursul haotic, halucinant şi iresponsabil al Preşedintelui României spus la Consiliul Naţional al PNL. Un discurs din care răzbătea ura şi instigarea împotriva PSD şi mai ales al liderului acestui partid Liviu Dragnea. Am stat mult în cumpănă dacă să scriu, ori nu despre acest trist discurs. Prin faptul că îi voi scrie numele Preşedintelui consider că murdăresc „hârtia” blogului. Am crezut că Băsescu este limita de sus a răutăţilor, a urii, am greşit, Iohannis întrece cu mult pe Băsescu. Iohannis instigă populaţia să se revolte împotriva alianţei de la guvernare liber şi democratic alese.
Spune Klaus Iohannis: „Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi a pus mâna pe putere în PSD, Guvern şi Parlament”. Domnule Preşedinte, acest Dragnea împreună cu acoliţii săi au fost aleşi de popor să conducă România. Ei sunt acolo nu printr-o lovitură de stat, aşa cum lăsaţi să se înţeleagă, „au pus mâna pe putere”, ci prin voinţa electoratului. Dumneavoastră ca Preşedinte al României, repet, al României, ce dracu nici după 4 ani nu aţi înţeles că fără voia dvs. „Ăia” v-au ales Preşedintele României? Deci, dvs. ca Preşedinte al României şi nu al PNL, aveţi rolul de a păstra Instituţiile statului în echilibru, nu să instigaţi la ură. Domnule Iohannis, opriţi-vă în a învrăjbi populaţia, România încă este un stat unitar şi indivizibil, nu încercaţi ruperea lui prin împărţirea populaţiei în ai mei şi ai lor.
Spuneţi în discurs: „PSD şi ALDE au început să demonteze justiţia, au încercat să o aducă sub control politic”. Aţi auzit de DNA şi de toate abuzurile care s-au făcut? Şi staţi puţin, fiindcă  nu au ieşit toate matrapazlâcurile la suprafaţă. Eu cred că justiţia abia acum începe să iasă de sub controlul politic, sereist şi prezidenţial. Fie nu sunteţi bine informat, fie nu înţelegeţi cu adevărat ce se întâmplă, fie, şi asta e mai grav, nu vă convine ce se întâmplă pentru că vi se ia din mână firele cu care controlaţi justiţia.
„Au încercat să inhibe lupta anticorupţie” o altă prostie spusă de gura dvs. prezidenţială. Cum? Care luptă? Care corupţi? Cine s-a apropiat de marii rechini?
Porcăria aia de dosar făcut lui Dragnea cu abuzul de serviciu pe vremea când era Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman? Asta este lupta anticorupţie? Mă aşteptam ca Dragnea să fie anchetat pentru milioane de euro furate, nu pentru un rahat de abuz care, fie vorba între noi, nici nu poate fi demonstrat.
„A venit păcăleala că le cresc oamenilor pensiile şi salariile”spuneţi în continuarea discursului.
Nu a fost o păcăleală, am stat de vorbă cu medici, cu asistente, cu pensionari, chiar au crescut în mod real pensiile şi salariile, deşi, corporaţiile s-au grăbit să crească preţurile, tot a mai rămas ceva şi în buzunarele  oamenilor. Asta este o minciună sfruntată.
Sigur că nimeni nu este mulţumit de cât venit are, dar să nu uităm că din 2012 după ce a venit la putere alianţa USL, apoi PSD singur, pensiile şi salariile au tot crescut, după guvernarea catastrofală a guvernului
Băsescu-Boc.
Faceţi o trimitere la şoferul care îşi înmatriculase maşina cu numerele *UIE PSD  că a fost oprit de poliţişti în plină zi şi i-au luat plăcuţele de înmatriculare. Bine au făcut poliţiştii, deşi cam târziu. Vă daţi seama domnule profesor Iohannis, efemer Preşedinte al României, că mulţi teribilişti şi-ar fi înmatriculat maşinile cu *UIE PSD; *UIE PNL. F...nu ştiu a cui nevastă, fiică, etcetera. Asta ne dorim? Există un milion de posibilităţi de a protesta fără să escaladăm obscenităţile.
Aţi avut şi aveţi discursuri cu un singur mesaj obsesiv, după dvs şi peneliştii la fel, jos Dragnea, penalul Dragnea, borfaşul Dragnea. Domnule Iohannis, care lege încalcă Dragnea? Niciuna. E condamnat penal, adevărat, nu discut dacă a fost vinovat ori nu. Instanţa nu i-a aplicat pedeapsă suplimentară prin suprimarea unor drepturi civile, mai ales dreptul de a alege şi a fi ales. Prin urmare Dragnea este în limitele legii, însă dvs. prin ura şi învrăjbirea populaţiei tindeţi să ieşiţi din cadrul legal.
Nu v-am auzit îndrumând PNL să facă ceva pentru ţară, ci doar să înlăture PSD-ul de la putere, va fi greu, pentru că de 6 ani, mai puţin unul în care a guvernat o catastrofă de guvern cu premierul Cioloş în frunte, România este în creştere economică şi a adus şi puţină bunăstare populaţiei. Chiar dvs. spuneţi la un moment dat, citez:”PSD a preluat în 2016 o ţară cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice”. Vedeţi cum vă daţi cu stângul în dreptul? Cine adusese România în creştere economică? Aţi ghicit: PSD-ul. E bine să recunoaşteţi chiar şi involuntar că PSD-ul este la ora actuală cel mai bun partid de pe eşichierul politic şi ştiţi de ce? Pentru că celelalte sunt uluitor de slabe, inclusiv, sau mai bine spus, cu PNL-ul în frunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...