vineri, 3 august 2018

Cum ne-am "pricopsit" cu pesta porcină...


  Îmi amintesc cum prin 2005-2007 ministrul agriculturii din acea epocă, democratul Flutur, se lupta cu găinile prin gospodăriile ţărăneşti pentru a opri epidemia de gripă aviară sau „aviara gripa” cum avea să spună mai târziu primul ministru Boc. Nu ştiu cât de adevărată a fost acea epidemie, însă ştiu sigur că mulţi au băgat bani buni în buzunare de pe urma „soluţiilor de dezinfectare”, unii cârcotaşi au scris atunci că ar fi fost vorba de apă, apă.
A urmat gripa porcină, apoi iar aviară.  Târgurile de animale au fost închise undeva după 2004 din cauza gripei aviare şi a pestei porcine.
A urmat o perioadă în care am fost acuzaţii că am livrat carne de vită având boala „vacii nebune”, după ce am fost puşi la colţ, aşa cum se cuvine, de comunitatea internaţională, s-a descoperit că acea carne infestată provenea din Franţa.
  Acum în 2018 avem focare uriaşe de pestă porcină. Zecii de mii de porci au fost ucişi, urmează alte zecii de mii, probabil nu se vor opri până când nu vom distruge toate fermele de porci şi vom reuşi să punem pe butuci industria cărnii.
Există cu adevărat aceste focare? Cum s-a ajuns aici? Cine a răspuns cu capul pentru că nu a luat toate măsurile de prevenţie?
Este un sabotaj? Ori nepricepere, lipsă de interes, nepăsare şi indolenţă. În toate aceste cazuri cineva trebuie să plătească. Dacă focarele sunt adevărate înseamnă că nu au fost luate toate măsurile de prevenirea epidemiilor.
  Dar dacă cineva ori, mai mulţi cineva, se sperie de fiecare dată când România începe să producă pui, porci, vite? Ce fac? Atunci iau „măsuri” pentru ca aceste capete de animale să nu mai ajungă în consum, prin urmare să nu mai facă concurenţă marilor producători din ţările UE. Mai ales că preţul cărnii (de pui,porc, vită) pe piaţa externă al produselor româneşti este cel mai mic.
  La sfârşitul anilor ’ 9 0 am fost obligaţi să închidem COMTIM Timişoara. Apoi am aflat că ungurii construiau un complex uriaş de animale. De atunci UE a tot căutat nod în papură produselor din carne româneşti. Cred că ministrul Daea, pe care îl preţuiesc şi îl consider un bun manager de minister, trebuie să facă o anchetă foarte serioasă să descopere vinovaţii. Pentru că aici vorbim de vinovaţi, posibil să fie chiar o orchestrare externă bine pusă la punct cu ajutorul factorilor de răspundere din România. Ori să fie o crasă lipsă de interes în gestionarea şi prevenirea epidemiei de pestă porcină, indiferent de situaţie, vinovaţii trebuie pedepsiţi exemplar.
 Răspunsul la toate aceste probleme le poate da corpul de control al ministerului, ori chiar procuratura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...