vineri, 10 august 2018

Violenţa din 10 August


  Aseară au fost câteva mii de manifestanţii în Piaţa Victoriei. Dintre aceştia câteva sute au fost foarte violenţi. Au provocat jandarmii aruncând spre ei cu obiecte contondente (părţi din boldurile puse cu sacrificiu de bietul primar Videanu, sticle, pietre, etc.). Ţinta lor era ocuparea clădirii guvernului. De fapt dorinţa lor era ca jandarmii să-i agreseze pentru a se crea o emoţie colectivă, un fel de nou „Colectiv”. În această dimineaţă Iohannis va ieşi pe post şi va cere căderea guvernului pe motiv că nu a ştiut să gestioneze manifestaţia de aseară şi a fost nevoie să se pună tunul cu apă pe manifestanţii violenţi, iar gazele lacrimogene au fost des folosite.
Fac următoarea precizare: tot timpul jandarmii au cerut manifestanţilor paşnici să se îndepărteze de manifestanţii violenţi. Unii au înţeles şi s-au depărtat, alţii au preferat să rămână din diferite motive. Au avut de suportat în clipa în care jandarmii au împrăştiat gaze lacrimogene.
Peste tot în lume, fie în UE, fie în SUA, în momentul în care manifestanţii atacă cordonul de protecţie, jandarmii, poliţiştii cei care asigură protecţia răspund cu armele din dotare, gaze, tun cu apă, bastoane.
  Protestatarii de aseară ştiau precis ce se va întâmpla dacă atacă cordonul jandarmilor. Pentru ce voiau să treacă de cordon? Să intre în guvern? Ce să facă în guvern? Obiectivul manifestanţilor era clar, violenţa dusă la paroxism pentru a fi folosită împotriva alianţei de la putere. De fapt voiau să cadă guvernul pentru ca Iohannis să poată avea guvernul lui.
Unde este poporul în această ecuaţie? Cui îi pasă? Ordinele erau clare, creaţi haos! Haosul putea genera anarhie, anarhia putea duce la lovitură de stat.
Cine este în spatele acestor mişcări? Care este cu adevărat scopul acestor mişcări? Astea sunt întrebări la care SRI-ul deja trebuie să aibă răspunsul. Însă SRI-ul cu cine este în gaşcă? Asta este altă întrebare.
  Cetăţenii români din diaspora, ca şi cetăţenii români rămaşi în ţară au dreptul şi dreptate să  protesteze împotriva clasei politice româneşti. Au ajuns dincolo de graniţele ţării din cauza politicilor distructive aplicate de guvernele din 1990 până astăzi. E drept că guvernul PSD-ALDE încearcă să cârpească, să peticească pe unde au distrus alţii de-a lungul timpului. Pentru a fi cât mai clar voi scrie partidele care au guvernat din 1990 până astăzi: 1990 ian-sept 1991 FSN Petre Roman, 1991-1992 noiembrie guvern de uniune naţională Teodor Stolojan, 1992-1996 noiembrie PDSR Nicolae Văcăroiu, 1996-1999dec Ciorbea, Radu Vasile, 1999-2000 Mugur Isărescu, deci 1996-2000 CDR, PD, UDMR şi alte partiduleţe. 2000-2004 noiembrie PSD A. Năstase, 2004-2007  PD-PNL (alianţa DA), 2007-2008 noiembrie PNL, 2008 noiemb-2009 sept PDL-PSD, 2009sept -2012 februarie PDL,UDMR, UNPR. 2012 feb-2012 mai PDL,UNPR, UDMR, Mihai Ungureanu. Mai2012-febr 2014 USL (PSD şi PNL, PC) Victor Ponta şi UNPR, 2014 febr-2015 noiembrie PSD-UNPR Victor Ponta. 2015noiembrie-2016 noiembrie Guvernul Cioloş. 2016 decembrie PSD-ALDE-.
După cum se poate observa toate partidele au fost la putere. A arunca vina doar asupra social democraţilor este o mare prostie, mai ales că din 2012 după ce a venit la putere guvernul Ponta cu USL şi mai apoi fără PNL, România a fost în creştere economică. Acest fapt se vede şi în buzunarele românilor în ciuda opoziţiei care minimalizează aceste creşteri.
  Aseară în timpul manifestaţiilor am văzut o scenă de o violenţă groaznică, de un sadism cum greu ne putem închipui. O femeie –jandarm prinsă într-o busculadă  a fost lovită bestial de nişte manifestanţi „paşnici”. Este adevărat că au fost oameni care au încercat să o protejeze. În această degringoladă a fost dezarmată. SRI-ul şi jandarmii au aflat unde sunt armele?  Acum femeia se zbate între viaţă şi moarte. Mă întreb: dacă femeia ar fi fost protestatar nu se inflamau toate forţele politice din opoziţie în frunte cu Iohannis? Nu am auzit nici un politician să ia apărarea acelei femei militar. De ce oare? Pentru că s-a dorit ca în partea manifestaţilor să fie oameni răniţi grav pentru ca manifestaţia să fie un nou „Colectiv” o nouă emoţie colectivă. Pentru ca Iohannis să poată spune că a fost nevoie : „să fie răniţi oameni pentru ca guvernul Dăncilă să demisioneze”.
  Nu curge lapte şi miere, nici nu va curge curând, ori poate niciodată. România în cei aproape 30 de ani de la revoluţie a fost trimisă înapoi, din punct de vedere economic, cel puţin alţi 30 de ani. Într-o ţară în care nu avem nimic cu capital românesc, mă refer la băncile comerciale, la industrie şi agricultură, nu putem vorbi de o creştere economică generatoare de profit, de creşterea productivităţii. Se vorbeşte de faptul că românii din diaspora au acţionat ca un veritabil investitor. Corect! Aşa este, însă investiţiile lor nu au fost făcute pentru a face bine României, ci pentru aş face lor bine. Indiferent cum stau lucrurile ei nu sunt alţi români, sunt români care lucrează momentan în alte ţări, exilaţi de politicile de deznaţionalizare duse de-a lungul timpului de partidele politice aflate la guvernare.
Oamenii au dreptul se protesteze, să-şi ceară drepturile, însă nu au dreptul să rănească o altă persoană, nu au dreptul să încalce legea.
5 comentarii:

 1. Foarte eficienta si obiectiva sinteza. Ar fi un mic amendament in privinta numarului de participanti, as estima macar vreo 50000 de protestari. Dar obligatoriu trebuie corectat faptul ca peste tot in lume, UE si SUA in momentul in care manifestantii nu au AUTORIZATIE plitia nici nu-i lasa sa se intrunesca.

  Foarte penibil comportamentul Opozitiei, au fost si lasi, dar si plosnite, dorind sa obtina un capital electoral DAR FARA SA-SI ASUME organizarea mitingului.

  Acuma avem de analizat, la mitingul organizat de catre PSD-ALDE nu au mai aparut nici urma de huligani, la mitingul sustinut de opozitie a rezultat ce am vazut.

  Asa ca romanul trebuie sa-si raspunda lui insusi:

  1) Centenarul Romaniei este al Marii Uniri sau se vrea sa fie al Marii Dezbinari?;
  2) Care mod de organizare a tarii si-l doreste pentru viitorul Romaniei, comparand cele doua mitinguri?

  Felicitari pentru articol si aceea reamintire a periplului la putere a intregii clase politice este excelenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am dat un număr al participanţilor nu cunoşteam cifra exactă. E puţin important numărul. Până la urmă nici 100.000 nu este reprezentativă. Singura reprezentativitate este la vot. O zi frumoasă!

   Ștergere
 2. poate nu stiti dar jandarmii au gazat in nestire femei, copiii, batrani, oameni pasnici; poate nu stiti ca din exces de zel jandarmii au batut inclusiv jurnalisti (si straini); poate nu stiti dar protestatarii au salvat-o pe jandarmerita sacrifica de sefii ei, nu colegii jandarmi; poate nu stiti ca au fost infiltrati ultrasi
  si cum va explicati ca doar in 10 August au fost agresiuni? de ce pana acuma si nici azi nu au fost agresiuni?

  RăspundețiȘtergere
 3. Un lucru mi se pare clar, coaliţia de la guvernare nu avea nici un interes să facă o manifestaţie violentă. Violenţa naşte violenţă. Jandarmii dacă sunt vinovaţi să plătească, manifestanţii dacă sunt vinovaţi să plătească.

  RăspundețiȘtergere
 4. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
  1) vrăji vrăji
  2) Vrăjile pierdute de dragoste
  3) Vrăjile de divorț
  4) Vrăjile căsătoriei
  5) Vraja de legare.
  6) vrăji de rupere
  7) Înlăturați un iubit trecut
  8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
  9) doresc să-ți satisfacă iubitul
  Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
  ogagakunta@gmail.com

  RăspundețiȘtergere

Copiii Țării sunt cea mai bună investiție

    Am ascultat puțin, aș fi vrut să ascult tot discursul din Parlament al lui Orban, mi-a fost imposibil să ascult tot speech-ul. Urmăres...