marți, 14 august 2018

"Mulţumesc" Preşedintelui Iohannis pentru dezbinarea românilor în anul centenarului.


  Anul de graţie 2018. 100 de ani de la Marea Unire. În 1918 partidele politice din România cât şi cele din Transilvania şi Basarabia au găsit modalităţi de colaborare, lăsând deoparte frecuşurile ideologice, punând mai presus interesul României de a se uni cu cele două provincii româneşti, vitregite de soartă. În anul 1918, românii s-au strâns în jurul suveranului său, regele Ferdinand, luptând cu arma în mână pentru eliberarea Transilvaniei şi determinarea Basarabiei să se unească cu patria mamă.
100 de ani mai târziu, când nu trebuie să facem altceva decât să celebrăm centenarul Marii Unirii, românii sunt mai dezbinaţi ca oricând.
Nu mai este vorba de lupta ideologică şi doctrinară, avem o situaţie de-a dreptul conflictuală între partide, între instituţiile statului, între cetăţeni. Suntem la un pas de haos. Acest lucru a fost posibil din cauza a doi preşedinţi conflictuali, mă refer la T. Băsescu şi K.Iohannis.
Niciunul dintre cei doi preşedinţi nu au ştiut, să folosească “arma” dialogului pentru a dezamorsa tensiunea acumulată în rândul maselor. Din contră, au căutat să înverşuneze, să îndârjească şi mai mult ura dintre partide şi simpatizanţii lor.
Un liberal vede într-un pesedist, ori susţinător al PSD, un vrăjmaş, un inamic căruia trebuie să-I dea în cap la propriu, nu prin schimb de idei, programe, ori opinii. Nu spun că guvernele PSD-ALDE nu au făcut greşeli, sigur că au greşit, au făcut şi lucruri bune. Peste puţin timp vor veni alegerile şi poporul va fi chemat la urne să decidă pe cine trimite în Parlament. La viitoarele alegeri parlamentare electoratul să participe într-un procent mai mare de 90% pentru a alege pe cine crede că îl reprezintă. Nu să se trezească ca acum că nu sunt de acord cu cine guvernează, în 2016 când au fost alegerile au preferat să stea în casă, ori la cârciumă, ignorând votul.
Până atunci d-l Preşedinte Iohannis ar trebui să găsească punţi de legătură între taberele dezbinate, nu să incite la ură, la dezbinare.
Au avut loc manifestaţii în data de 10 august. Cu mult timp înainte de această dată se vorbea despre o nouă revoluţie, despre sânge şi crimă. În seara de 10 august au avut loc violenţe din partea demonstranţilor care aruncau cu pietre, bolduri, etc în jandarmi şi din partea jandarmilor, care apărau sediul guvernului, ei au folosit sprayuri lacrimogene, furtune cu apă. Nu comentez vinovăţia, am privit de la televizor şi nu am avut o imagine de ansamblu. Las organele de cercetare penală să-şi facă treaba. Pot remarca doar duritatea violenţelor indiferent de tabără, ura cu care se loveau, nu mai era vorba de un protest, era o răscoală.
În seara, noaptea, de 10 august, domnul Iohannis a indentificat jandarmii ca fiind vinovaţi de folosirea violenţei împotriva manifestanţilor, apoi a cerut Procurorului General să cerceteze faptele.
Domnule Iohannis, după ce dvs. v-aţi antepronunţat găsind jandarmii drept vinovaţi, e clar că Procuratura va merge pe indicaţiile dvs. preţioase.
Mă gândeam domnule Preşedinte că dvs. ar trebui să primiţi doar un sfert de salariu, ţinând cont că v-aţi poziţionat împotriva coaliţiei de la guvernare, prin urmare şi a membrilor pesede şi simpatizanţilor săi, dar şi ai ALDE. Puteaţi foarte bine acum când sunt frământări sociale să deveniţi mediator şi să aşezaţi la aceeaşi masă toate partidele inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile.
Aţi refuzat rolul de mediator şi aţi ales să coborâţi în stradă, să vă aşezaţi în fruntea manifestanţilor. Foarte bine este dreptul dvs. de cetăţean al acestei ţări, dar pentru asta trebuie să demisionaţi. Un Preşedinte nu este de o parte, ori alta a societăţii, a partidelor, este deasupra lor. Deasupra oricăror interese de partid, este arbitru. Când se aşează lângă opoziţie cum a făcut acum, înseamnă că este un arbitru care a vândut meciul, care a făcut blat cu una dintre echipe, prin urmare trebuie suspendat.
Pentru încă un mandat la Cotroceni sunteţi în stare să puneţi Ţara la mezat.
Apropo domnule Iohannis, era frumos la munte, poate acolo între două poze aţi găsit vinovaţii din seara de 10 august.

2 comentarii:

  1. Adevarat, un popor dezbinat de conducatorii lui. Numai propriul interes conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat, un popor dezbinat de conducatorii lui. Numai propriul interes conteaza.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...