luni, 20 aprilie 2020

Gulag de tip democratic


      Ministrul Sănătății spunea, într-un interviu la Realitatea Plus, că poate exista și posibilitatea carantinării tuturor persoanelor peste 65 de ani în hoteluri, moteluri, etc. La întrebarea punctuală a moderatoarei cum că nu ar exista spații suficiente în hoteluri, pensiuni și moteluri, ministrul a răspuns că se vor găsi soluții.
      Mă întreb dacă guvernul actual chiar se luptă cu Covitul 19, ori se luptă cu persoanele trecute de 65 de ani.
      Să mă explic. Într-una din zile într-o piață din București era coadă mare, se vindea pește, dacă am reținut bine. Fiind între orele 11-13 la coadă erau foarte multe persoane în vârstă care aveau doar această fereastră ca timp pentru a face cumpărăturile. Normal ar fi fost ca persoanele care puteau întârzia peste ora 13 să dea voie celor care erau presați de timp să cumpere în intervalul orar 11-13.
      Nici vorbă, bieții oameni au stat la rând. Timpul nemilos se scurgea, pe margini, precum vulturii când așteaptă muribundul să-și dea sufletul, erau polițiștii. Înarmați cu carnețele de amenzi, cum a bătut gongul de ora 13, bravii slujbași ai legii au început să taie amenzi pentru întârzierea bătrânilor peste limita orară admisă să facă piața. Domnilor guvernanți, intervalul orar ar trebui să fie interpretabil în favoarea persoanelor vârstnice, nu în defavoarea lor.
      Revin la cele spuse de ministrul Tătaru. Pentru a proteja pe evrei de răutățile poporului german și pe germani de lăcomia evreilor au fost construite lagărele. Întotdeauna răutățile au ambalaj frumos.
      Cum Ministrul Sănătății nu va avea spații pentru carantinarea tuturor persoanelor vârstnice al cărui număr, probabil, depășește 3 milioane de persoane, nu rămâne decât ridicarea de corturi, ori barăci și împrejmuirea lor cu sârmă ghimpată pentru ca nenorocitul de Covit 19 să nu aibă pe unde pătrunde la bieții moșnegi iresponsabili ce trebuie protejați cu forța. Da, așa suntem catalogați ca iresponsabili, labili psihic, gata să ne facem singuri rău. Noroc cu conducerea țării noastre care ne protejează de noi, pentru că noi suntem dușmanii noștri, nu Coronavirusul. Întreb pentru un prieten, trecut și el... prin multe: „ne luați și șireturile de la bocanci și curelele de la pantaloni? Nu de alta, dar am putea să ne strangulăm cu ele”.
      Ce mama dracului, ori suntem iresponsabili, ori nu mai suntem.
      Domnu* Orban, ia spune bre, că nu ne aude nimeni, nu-i așa că ai vrea să scapi de balastul ăsta numit generic pensionari? Hai că nu este de colea să nu mai plătești pensie la 5 milioane de oameni și să plătești doar, să zicem, la 1,5 milioane, ăștia ai dracului s-ar încăpățâna să trăiască în ciuda dumitale. Orban Ludovic plătește din bugetul țării, nu din buzunarul propriu, fiindcă, săracul, nu are bani, el fiind un biet șomer până să ajungă premier, probabil că avea ajutor social.
     De ce, dacă guvernul era bine intenționat, nu a recomandat persoanelor mai tinere de 65 de ani ca în intervalul orar 11-13 să nu iasă la cumpărături pentru a da posibilitatea bătrânilor să facă piața în timpul acordat? Răspuns: pentru că intenția guvernului a fost doar de a șicana populația, nu de a o proteja cu adevărat.
      Doamne, apără România de conducătorii săi!
Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.


Un comentariu:

  1. Este monstruos, sa se intample asa ceva. Tataru asta, probabil s-a gandit la acei batrani care sunt singuri, total neajutorati, care chiar au nevoie de ajutor. Atunci se schimba datele problemei. Dar nu poti duce batrani de la tara, care au o gradina, pomi, aer curat, sa-i bagi intr-o camera de hotel.Este de rasul curcilor. Erau sanatoriile pt. bolnavi pe la munte, in diferite locuri din tara, dar si asa este o crima, sa iei omul din saracia lui, sa-l duci ''sa-l ingrijesti''.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...