sâmbătă, 25 aprilie 2020

Vrem cutremur conform legii


    Noaptea trecută a fost cutremur. Nimic deosebit, cutremure au fost și vor mai fi. Unele mai mari, altele mai mici după cum vrea Cel de Sus. Dumnezeu, adică, nu Iohannis.
    Problema este alta, este primul cutremur de când a apărut nenorocitul de Covit 19. Până acum, indiferent de oră, a venit cutremurul cu zdrâncinături puternice, am înfipt mâna în nevastă și fuga afară. A trecut nenorocirea, am intrat în casă și ne-am văzut de treabă.
    Acum nu mai este așa simplu. A venit cutremurul, este noaptea, nu pot să înfig mâna în nevastă să ies pe ușă afară, să ieșim în stradă, să stăm de vorbă cu vecinii, să auzim părerea lor, mai vine vreunul, o mai fi vreo replică, chestii din astea seismice. Dacă este noaptea, nu pot să ies afară din casă, din apartament, nu mă lasă legea. Mă amendează poliția, nu scrie nicăieri că persoanele peste 65 de ani în caz de cutremur pot ieși afară din apartament indiferent de oră. Scrie doar că bătrânii pot plimba animalele de companie, în afara orelor 11-13. Și atunci cum fac? Nevasta e nevastă, îmi ține și companie, însă nu este animal.
    Cer onor Președintelui să aranjeze cu Cel de Sus să programeze cutremurele astfel: pentru tineri să fie la orice oră, ei se pot mișca liberi doar cu cererea completată. Iar pentru persoanele de vârsta a treia, cutremurele, inundațiile, uraganele, taifunurile, vârtejurile, etc, să fie doar între orele 11 și 13. În acest fel și noi, bătrânii, am putea să ne protejăm.
    Domnul Iohannis nu trebuie să se supere pe noi, nu este vorba de pretenții, vrem doar să fim niște arestați model care nu încalcă legea.
    Eu sunt convins că Orban, Ludovic, nu Victor, poate să discute cu Vela, nu Velea, ăla e cântăreț, ăsta e cântător, să dea o Ordonanță Militară prin care să programeze cutremurele pentru bătrâni între orele 11-13 ziua. Astfel poate proteja bătrânii, tot clamează guvernanții că nu mai pot de grija seniorilor.
    Așa mare grijă au de bătrâni că le-a fixat orar când să meargă la cumpărături, asta s-a făcut după o matură meditație a celor din guvern și a lui Vela. Au constatat ei că singurul moment în care coronavirusul este prins pe picior greșit este acest interval orar. Se spune și guvernanții au întărit, că în intervalul orar al prânzului Covit 19 si-ar face siesta după masa servită.
    Bravos bravi conducători, așa da, mai zic și eu protecție.
    Dacă ar fi fost la conducere nenorociții aia de la ciuma roșie ar fi lăsat bătrânii cu lanțul mai lung, să se plimbe mai în voie, să-și dezmorțească oasele. Bine că au venit băieții ăștia liberali și ne-au adunat dracu de pe drumuri, prea se împiedicau hastagiștii de noi peste tot. Apropo, pe d-l Șora l-ați luat din piață? Ori îl țineți acolo ca sperietoare pentru ăia care nu respectă regulile?
    Vă gândiți oameni buni ce pleașcă ar fi pe capul guvernanților un cutremur, s-ar umple dracului de bani. Bieții oameni!!!!!!!!!!!!
Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...