duminică, 5 aprilie 2020

Sub ocupația noului Coronavirus


     Guvernul, instituțile statului, primăriile, etc. sunt surprinse de zăpadă chiar dacă ninge la sfârșitul lui februarie, nici până atunci ele, instituțiile, nu realizaseră că încă din decembrie începuse iarna și că oricând este posibil să ningă.

În data de 5 februarie a picat guvernul Orban, Ludovic, nu Victor, prin Moțiune de Cenzură introdusă de PSD.

    În situația nou creată, Președintele României are consultări cu partidele parlamentare, de fapt o întâlnire între oameni surdo-muto- orbi. Iohannis fără a ține cont de Constituție, de faptul că Orban a fost demis de Parlament, nu și-a prezentat el demisia, îl desemnează candidat de premier. PSD contestă decizia Președintelui  la CCR, CCR consideră ca abuzivă desemnarea lui Orban să formeze un nou cabinet, Orban, după două săptămâni, își depune mandatul.

    Istoric. În China încă din decembrie se declanșează epidemia de coronavirus. În 31 ianuarie 2020 în Italia se descoperă primul caz de îmbolnăvire cu Covit 19. Cu toate acestea Președintele României se joacă cu România și românii. Se joacă cu economia României, cu stabilitatea ei politică. Nu ține cont de popor, de Parlament, ci doar de voința sa care în acest caz nu a coincis cu problemele României.

    26 februarie, primul caz de îmbolnăvire cu Covit 19 în România. Președintele ignoră situația, pericolul iminent care paște poporul, nu ține cont de nici un fel de semnal tras de medicii epidemiologi. În aceiași zi desemnează pe Câțu să formeze noul guvern, desi este convins că nu va putea coagula o majoritate în Parlament.

Epidemia de coronavirus bătea la granița României, Președintele se joacă de-a desemnarea de premieri. De fapt Președintele vrea alegeri anticipate, pentru a atinge acest deziderat nu precupățește nimic.

    În 12 martie Avocatul Poporului cere să declare starea de urgență din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Președintele ignoră avertismentul.

România are un guvern demis , oamenii sunt debusolați. Începe cursa aprovizionării. Farmaciile sunt golite de paracetamol, alcool sanitar, măști, mănuși chirurgicale. Rafturile magazinelor se golesc de alimente. Prețurile explodează, România este în haos, nimeni nu guvernează țara. Medicii încep să se infecteze. Românii plecați peste graniță se întorc acasă, nimeni nu-i întreabă de unde vin. Virusul pune stăpânire pe o serie întreagă de localități.

    În 12 martie partidele parlamentare își dau mâna să valideze guvernul Câțu, deși nu era cea mai bună alegere, România avea nevoie de guvern. Premierul desemnat, cu 30 de minute înainte de a intra la vot în Parlament cu membrii viitoarei echipe guvernamentale, fuge la Cotroceni unde își depune mandatul. Președintele îl declară a fi un politician responsabil, deși a procedat ca un laș în plină epidemie.

    Parlamentarul Chițac, a venit infectat cu Covit 19 de la o întâlnire din străinătate, posibil să fii infectat conducerea PNL. Toată conducerea PNL intră în izolare în frunte cu Orban, Ludovic, nu Victor.

    Într-o mare urgență, în care PSD a dat dovadă de responsabilitate, deși Iohannis și Orban nu o meritau, a fost votat noul guvern condus de Ludovic Orban în data de 14 martie.

S-a pierdut timp prețios care putea fi folosit pentru dotarea spitalelor și medicilor cu medicamente și echipamente necesare în astfel de situații. Cine să facă acest lucru? Iresponsabilii care vorbeau doar de alegeri anticipate în timp ce moartea se strecura pe nesimțite în țară, în casele românilor?

     Liberalii în frunte cu locatarul Cotroceniului au reșit să distrugă sistemul de sănătate. Infectarea cu virus a sute de medici în aceste condiții de pandemie este o lovitură la adresa siguranței naționale. Însă cine dracu să priceapă acest fapt? Domnul Președinte  a vorbit doar de anticipate până în 14 martie, iar de atunci până astăzi ne îndeamnă să ne spălăm pe mâini, însă nu ne spune de unde dracu să cumpărăm banalul dezinfectant, banala mască chirurgicală, banalele mănuși chirurgicale, banalul paracetamol. Cui îi pasă de români? Nimănui. Cetățenii țării au ajuns simple numere într-o statistică rece. A mai murit unul, s-au mai îmbolnăvit o sută. Incorect. S-au mai îmbolnăvit mii însă nu sunt testați. Testele costă, guvernul economisește.

    Dacă medicii, de la Suceava și din celelalte spitale unde cadrele sanitare s-au infectat cu Covit 19, au avut echipamente speciale pentru astfel de cazuri de epidemie și nu le-au folosit, punând astfel în pericol nu doar viața lor, ci și a pacienților cu care veneau în contact, să fie aspru sancționați. Însă dacă din vina ministerului sănătăți, a ministrului personal și a guvernului în ansamblul său, nu au avut echipamente, apoi decidenții politici trebuie să fie aspru pedepsiți pentru că au pus în pericol siguranța națională.

     Abia din 16 martie Președintele Iohannis a declarat starea de urgență.

Deși noul Coronavirus dădea târcoale României încă din ianuarie, guvernul nu ia nici un fel de măsuri, Covit 19 a pus stăpânire pe Țară. Guvernul s-a trezit că România este sub ocupația Coronavirusului.

    Din cauza dorinței lui Iohannis de a face alegeri anticipate, sănătatea a fost lăsată deoparte. A contat doar voința insului de la Cotroceni de aș pune un guvern al lui, de a avea un Parlament al lui rezultat din alegeri anticipate. Coronavirusul nu a ținut cont de Iohannis, de dorința lui, a pus stăpânire pe România. Iohannis a oftat și a renunțat la alegeri anticipate.

Granițele au fost lăsate libere săptămâni în șir. Oamenii veniți din străinătate au mers la familiile lor deși veneau din zone infectate din Italia, Spania, Germania. Așa am ajuns ca acum să vorbim despre morți din cauza coronavirusului.

Aici fac o paranteză. Câți dintre cei care au fost dați ca decedați din cauza Covit 19, au fost cu adevărat morți din acest motiv și nu din cauza unor alte boli grave de care sufereau cei care au decedat?

    Încă o chestiune care m-a dat peste cap. Am citit o postare în care se cerea ca oamenii să fie lăsați să meargă la biserică.

  Doamnelor și domnilor, marii pustnici care au trăit în pustietăți nu aveau o biserică, își improvizaseră un altar unde se rugau. În schimb aveau pe Dumnezeu în suflet, aveau cu adevărat credință în Iisus Hristos, Sfânta Treime și Maica Preacurată. Rugați-vă acasă! Dumnezeu ne va ajuta să trecem peste această pandemie! După ce va trece această plagă, vom merge cu toții la Biserică și vom mulțumi Domnului pentru ajutorul dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...