joi, 30 aprilie 2020

„Luptătorul” Iohannis și „trădătorul” Ciolacu.


    Zilele acestea s-a întâmplat un lucru obișnuit, adică un proiect de lege a trecut în mod tacit prin Camera Deputaților. Nimic anormal, trec zeci de astfel de proiecte de legi în acest mod. Doar faptul că nu era un proiect obișnuit a inflamat presa, apoi partidele politice și pe Președintele Țării.
     Nu am scris miercuri pentru că nu aveam toate datele, acum le am. Vinovatul, vinovaților este Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Interimar al PSD. Domnul Ciolacu, în calitatea lui de Președinte al Camerei, trebuia să urmărească îndeaproape acest proiect de lege, pentru că, ar fi trebuit să prevadă că adoptarea lui în mod tacit ar fi inflamat pe toată lumea. Ciolacu nu este vinovat de vânzarea Transilvaniei, Ungariei, nici vorbă, este vinovat de prostie, da, de lipsa de preocupare.
     Sigur că în Biroul Permanent al Camerei Deputaților sunt membri de la toate partidele, inclusiv de la PNL, toți aveau lista cu ordinea de zi a dezbaterilor pe proiecte de legi și liderul PNL din Camera Deputaților avea lista cu proiectele de legi și ordinea lor pe lista de dezbatere în plen. Întreb pentru Marian Stan, un prieten bun: de ce dracu Roman Florin Claudiu, liderul grupului PNL din Camera Deputaților nu a ieșit în presă să atenționeze că proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc riscă să fie adoptat în mod tacit? Ce dracu, Ciolacu vindea Transilvania și Roman nu era pe fază, dormea?
   Concluzie: Marcel Ciolacu, Președintele Camerei împreună cu toți membrii Biroului Permanent al Camerei cei care aveau lista cu ordinea de dezbatere în plen a proiectelor de legi sunt vinovați că acest proiect, care, între noi fie vorba, avea toate avizele negative, a treacut în mod tacit.
Nu i-au atras atenția niciunul lui Ciolacu, pentru că pe toți îi interesează faultul, ofsaidul, jocul murdar, nu țara, nu realitățile ei.
   Miercuri la ora 10,30 dimineața, PSD-ul a anunțat că a fost convocat Senatul pentru ora 14, pentru a respinge prin vot proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat în mod tacit în Cameră.
   Ora 12, deși domnul Președinte, în mod sigur fusese informat despre ce urma să se întâmple la ora 14, a ieșit cu un mesaj furibund, nedemn de un vocabular diplomatic pe care ar trebui să-l stăpânească, împotriva lui Ciolacu și al PSD-ului, prin care erau învinovățiți de aranjamente, de trădare de țară, de vânzarea Transilvaniei la unguri.
Admitem cazul că Ciolacu chiar este un trădător, după mine este doar un politician slab, că vindea prin lege, drace!, Ardealul strămoșesc. Întrebare, acest proiect trecea de Senat? Dar de CCR? Acolo nu avea cum. „România este un stat unitar și indivizibil”, spune Constituția.
  Domnul Iohannis a ieșit doar să mai arunce din frustarea domniei sale împotriva PSD și a ne reaminti nouă, păcătoșilor, cum luptă domnia sa și guvernul Orban cu Covit 19. Vorba lui nenea Iancu, prin Agamiță Dandanache : „Eu, familia mea, de la patuzopt...luptă, luptă și dă-i și luptă...”. Drace! Nenea Iancu e mai prezent ca oricând, e plină clasa politică de personajele lui Caragiale din „O scrisoare pierdută”. Cam așa spunea și domnul Iohannis: „în timp ce eu mă luptam împreună cu guvernul Orban cu Coronavirusul, Ciolacu vindea Ardealul”, nu se poate, vai mie!
  Ciolacu să fie spânzurat în piața publică cu Covitul de gât! Ciolacu a pândit când domnul Președinte Iohannis se lupta cu Coronavirusul. Este vorba de același domn Iohannis din 2017 când, în secuime, primea steagul secuiesc, după ce ascultase imnul secuilor, iar acel domn secui îl numea pe Iohhanis ca fiind partenerul lor. Revin, Ciolacu a pândit când președintele se duela cu Covitul, ducea o luptă pe viață și pe moarte, a altora, nu a lor, susținut din flancuri de Orban și membrii guvernului, a văzut că sunt ocupați și ce și-a zis:„ acu e momentul să vând Ardealul”. Rușine Ciolacule, să ne faci tu așa poznă?
  Nu am înțeles de ce dracu a mai ieșit domnul Iohannis cu acel mesaj furibund împotriva PSD-ului când PSD anunțase încă de la ora 10,30 că vor corecta greșeala?
Cred că domnul Iohannis tocmai încheiase un armistițiu cu Covitul 19, îi spusese cam așa: „băi Covitule, fii măcar tu un naționalist adevărat, nu ataca ca un laș, cât timp țip eu la Ciolacu, așteaptă să ne luptăm bărbătește”.
  Ordonanțele militare pentru cine sunt date? Cum de sunt amendați oamenii doar pentru că au ieșit în fața porții, ori acea femeie care se lupta cu porcul să-l bage din nou în curte, scăpase animalul, însă femeia nu a scăpat de vigilența poliției, a amendat-o, pe ea, nu pe porc, deși, porcul trebuia sancționat, pentru că el părăsise curtea, femeia fusese doar să-l recupereze, să-l aducă unde îi era casa.
  Spun acest lucru deoarece ieri, 30 aprilie, am văzut miniștrii în ședința de guvern fără să poarte măști pe față și fără să păstreze distanța socială, fizică, de minimum 2,00 metri, pot spune că erau așa de aproape încât păreau că se pupă în bot.
Legea este doar pentru proști?
Ar trebui să se dea drumul la restricții, să se deschidă restaurantele, hotelurile, școlile și toate întreprinderile, dacă în sala de guvern se poate, în altă parte de ce nu se poate?
  P.S. Ciolacu, dacă este vinovat nu poate să rămână nesancționat, nu te joci cu țara, înțeleg, am vândut-o toată, asta da, înțeleg, dar să o vinzi pe bucăți, asta nu înțeleg. Deci, Ciolacu să plătească. Însă, la fel de bine cine l-a acuzat de vânzarea țării, de trădare de țară, de conspirare împotriva intereselor țării, dacă se dovedește că Ciolacu este nevinovat, el fiind doar slab politician, trebuie să plătească. Legea nu trebuie să fie doar pentru proști.
  Pe scaunul de la Cotroceni nu tronează Ludovic al XIV-lea să poată spune: „statul sunt eu” și să se poată situa deasupra legii, nu, pe scaunul de la Cotroceni stă și stă bine, doar un funcționar, este drept că este cel mai Înalt Funcționar din Stat, însă este în interiorul legii și nu deasupra ei.
 Doamne, ce clasă politică avem! Nu ne iartă nimeni, nici măcar gripa sezonieră, dar mai ales ISTORIA.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...