duminică, 8 septembrie 2013

Cianura si cainii vagabonzi !



            Ultimele stiri sunt despre Rosia  Montana si cainii vagabonzii. Aceste 2 mari probleme au impartit societatea in doua, pro si contra uneia din solutii, fiecare venind cu argumente. Nu ma voi erija in cel ce detine rezolvarea acestor probleme, pentru aceasta avem specialisti si intr-un domeniu si in altul.
            Rosia Montana un zacamant pe care nici Ceausescu in marea lui foame de bani din anii ’80, cand platea datoria externa, nu a indraznit sa se apropie de aceasta exploatare miniera. Acum a aparut aceasta propunere, sigur ea este destul de veche, dar ar trebui sa se ia taurul de coarne si sa se dea un verdict: da, exploatarii, ori nu, exploatarii. Dupa parerea mea, Ponta a actionat bine, Parlamentul ca reprezentant legitim al poporului sa-si spuna parerea, apoi chestiunile tehnice, vor fi discutate separat. Au fost o multime de guverne care au plimbat aceasta problema, ce s-a obtinut nu stiu, dar nu cred ca este ceva gratis in Romania. Nu cred ca este o dovada de diplomatie si incredere in guvern tergiversarea  acestei hotarari. Insasi societatea canadiana, imi da de gandit de ce se omoara atat de mult pentru aceasta exploatare, se stie ca nu este un zacamant tocmai bogat, pentru a se obtine 300 de tone de aur, trebuie excavat foarte mult pamant, dar nu intru in probleme pe care nu le stapanesc, chiar ma intreb: ei vor sa spele pamantul pentru a obtine aurul, ori vor sa spele ceva bani pentru a obtine sterilul? Il ascultam pe reprezentantul canadienilor  laudandu-se cu ce urma sa construiasca in acea zona, parca era la intrecere cu Ceausescu in marile congrese ale PCR din anii ’70.
Cainii vagabonzii, o alta mare problema, care nu este de acum si aceasta este istorica, dar a venit momentul sa fie rezolvata,cum va fi, nu stiu. Pentru rezolvare, avem institutii cu oameni foarte bine platiti, care vor lua acele hotararii ce se impun. A venit momentul sa trecem de la lacrimi la fapte, Primarul Oprescu, probabil plangea sincer, nu l-am mai vazut plangand pana acum, dar de la el vreau fapte, nu lacrimi. Ca sunt  60 de mii, 50 de mii, ori 5 caini ce umbla slobozi prin orase nu este bine. Am ascultat fel de fel de aberatii, de genul cum sa ne ferim de caini, altii faceau statistici cati copii au fost violati de pedofili, cati maltratati de parinti si cati muscati de caini. Domnilor “statisticieni”, copii nu sunt cifre, sunt acele fiinite care, atunci cand vor creste (daca vor apuca), ne vor plati noua pensiile. Asta nu inseamna ca nu ma ingrozit sa citesc despre copii abuzati sexual, ori maltratati de proprii parinti si pentru ei cer guvernului masuri de pedepsire mult mai aspre, pentru a se opri aceste infractiuni. In acelasi timp, asta nu inseamna ca, daca copii muscati de caini, sunt mai putini fata de cei abuzati, problema cainilor maidanezi ar fi o tema falsa, nu, nu este, este o tema reala si dureroasa Rezolvati-o cat mai repede domnilor Primari, cainii vagabonzi nu mai pot fi o tema electorala, vor fi o piatra de moara legata de piciorul viitorilor Primari. 

2 comentarii:

  1. foarte logic si de bun simt articolul domnule Ionel

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba accesta sinteza a situatiei de zi cu zi, de coruptie si delapidare a poporului roman si mai cu seama notiunea ce o dai in sensul responsabilitatii ce o au cei ce au fost alesi... oentru a ne fura nestingeriti...
    Cand lumea buna si logica va putea intelege ca in lumea asta crunta nu se voteaza pentru ca nu avem ca face azi, sau pentru ca asa fac toti, abia atunci se va simti o mica schimbare in sensul acelor de ceas ! Multumesc frumos pentru faptul ca ai reusit sa faci ca acest blog sa fie citi si inteles !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...