miercuri, 25 septembrie 2013

O tara cu un Presedinte demis!



            Care este situatia in Romania in acest moment? Sa o luam cu inceputul, in 29 iulie 2012 a avut loc un referendum pentru  demiterea Presedintelui, la vot s-au prezentat 8,5 milioane de cetateni, din care 7,4 milioane au votat pentru demiterea Presedintelui, iar 1,1milioane au votat pentru ramanerea pe functie, In timpul campaniei pentru referendum la o emisiune prezentata de TVR1 T.Basescu a spus cu subiect si predicat ca nu vrea “sa castige la masa verde” (adica nu va indemna oamenii sa nu iasa la vot), s-a tinut de cuvant pana ce Antonescu a promulgat Legea referendumului, care cuprindea acel nenorocit de cvorum(prezenta mai mare de 50% plus 1 din numarul de persoane inscrise pe listele de vot), apoi, a cerut populatiei sa  nu iasa la vot. Acum stim cu exactitate ca prezenta la vot a fost mai mare de 50% plus unu din totalul numarului de alegatori inscrisi pe listele de votare (conform cu rezultatele recensamantului publicate de INS). Trecand peste aceste amanunte, sa analizam realitatea. In 2009 Basescu a fost ales cu 4,5 milioane de voturi, la referendum s-au pronuntat  pentru destituire 7,4 milioane de cetateni, observam ca pentru destituire s-au pronuntat cu 3,5 milioane de cetateni mai mult decat l-au ales.
Basescu se apara spunand ca 10 milioane de cetateni care au stat acasa si nu au votat, de fapt au fost impotriva demiterii, as putea fi deacord cu aceasta afirmatie,  daca imi arata vreun tur de scrutin cu prezenta de peste 70%  in ultimii 20 de ani, daca imi face aceasta dovada, sunt primul care voi sustine legitimitatea lui la Cotroceni. Din pacate, observ  ca sloganul lui Lapusneanu “daca voi nu ma vreti, eu va vreau “este de actualitate. La fel ca si Lapusneanu si Basescu ramane in scaunul de la Cotroceni cu ajutorul puterilor straine. D-le Basescu, aveti dreptate, “abdicarea”este un apanaj al regelui, asta nu inseamna, asa cum ati sustinut, ca sunteti “condamnat” sa va duceti mandatul pana la capat, romanii v-au gratiat  in 29 iulie de aceasta “condamnare” (de altele, sper sa nu va gratieze nimeni),  aveti la dispozitie “demisia” ca act individual de vointa, astfel ati ramane cu toate drepturile ce decurg din functia de Presedinte si in plus si cel mai important, in tara s-ar asterne linistea, daca DNA-ul isi va face datoria in ce va priveste, linistea ar putea fi si mai mare, timpul il va stabili justitia. Acum se spune ca nu ar fi liniste din cauza dvs.,plecati, lasa-tii pe astia in ofsaid, sa vedem pe cine mai arunca vina cand treburile merg prost in tara. Ganditi-va ca totusi 7,4 milioane de cetateni ai Romaniei (este vorba de poporul pe care l-ati invocat tot timpul) nu va mai vor, nu conteaza daca sunteti vinovat, ori nu, pana la urma poporul va pus in scaunul de la Cotroceni, tot el, poporul, va spune: plecati ! Chiar domnule Basescu, de ce nu plecati?

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...