marți, 9 octombrie 2018

Concluzii de la referendum


Referendumul a reliefat un lucru pe care nu l-am sesizat în prima zi. Lehamitea populaţie, deznădejdea şi lipsa de încredere în toată în clasa politică.
Spunea Orban, Ludovic, că referendumul a fost o moţiune de cenzură împotriva PSD. USR-ul ne explica semnificaţia lipsei populaţiei de la referendum prin faptul că românii sunt mai europeni decât partidele.
Domnilor Barna şi Orban minţiţi din nou, încercaţi să scoateţi capital politic dintr-un referendum care a dat vot de blam întregii clasei politice, duminică a trecut moţiunea de cenzură prin care partidele politice au fost trimise acasă. Duminică, românii, prin boicotarea referendumului, au tras o palmă politicienilor îmbuibaţi şi ipocriţi.
Din 1990 românii sunt minţiţi de toate partidele care s-au perindat la putere. În primul an de după revoluţie femeile strigau”:nu vrem bani nu vrem valută, vrem pe Petre...”. Bietul Petre, se înfoia în pene şi crea premizele distrugerii industriei româneşti. Spunea primul ministru Roman:” am moştenit un morman de fiare vechi de la comunişti...”, a fost astfel dat startul distrugerii industrie. Uita domnul Roman că era fiul unui dintre liderii comunişti, un profitor al regimului comunist. Tot atunci se striga:”nu ne vindem ţara”. Nu am vândut-o, am dat-o gratis. Mai târziu un alt premier ne spunea că:”el vede luminiţa de la capătul tunelului” să fim serioşi, azi nu mai există nici măcar tunelul. Îmi amintesc că premierul Ciorbea a început cu închiderea minelor şi plătirea unor salarii compensatorii muncitorilor disponibilizaţi. Bieţii oamenii, au fost minţiţi de mirajul banilor, au rămas fără locuri de muncă, banii s-au dus, nu au mai găsit de muncă în ţară, astfel au luat drumul băjenie. Aşa s-a continuat până când au fost distruse toate uzinele, combinatele, fabricile şi băncile comerciale. Acum nu se mai vede nici tunelul, darămite luminiţa.
După 29 de ani de democraţie, românii au realizat că au fost continuu minţiţi de politicieni, de politicile lor, de anchetatori şi de justiţie. Tot ce înseamnă profit în România ia drumul străinătăţii, pentru că industria câtă mai este nu mai aparţine românilor, la fel şi băncile comerciale.
Cei mai mulţi români muncesc pe un salariu de mizerie, iar cei mai mulţi pensionari au o pensie de mizerie. Peste 4 milioane de români sunt slugi peste graniţe, aici în România politicienii şi politicile lor le-au distrus viitorul.
Avem o clasă de politicieni, avem pe dracu, avem câteva găşti mari care îşi urmăresc propriul interes. Un exemplu elocvent. În mai 2010 s-a hotărât diminuarea salariilor tuturor bugetarilor cu 25%, pensionarilor cu pensia mai mare de 760 de lei li s-a oprit, prin tâlhărirea pensiilor, în jur de 40 de lei pe lună în mod abuziv. Ce făcea guvernul care hotărâse disponibilizarea unui mare număr de bugetari, închiderea unor spitale, a unor şcoli şi diminuarea salariului bugetarilor? Fura, asta făcea, fura în stil mare, fura milioane de euro din buzunarul cetăţenilor pe care îi jertfiseră pe altarul minciunii şi ipocriziei. Tot atunci, probabil nu le-au ajuns bani pentru furt, s-au mai împrumutat 20 de miliarde euro la FMI, BM şi Comisia U.E. Ce s-a făcut cu banii, nu s-a aflat nici în ziua de azi.
Spunea Barna de la USR că românii sunt europeni, dacă a fi european înseamnă să accepţi prostituţia, drogurile şi căsătoriile LGBT, mulţumesc pentru asemenea Europă! Unde sunt adevăratele valori  europene, ce a rămas din ele: Timmermans şi Junker? Macovei şi Cristian Preda? Astea sunt valorile Europei? Vă mulţumesc!  
În aceste condiţii când politicienii au tot minţit, una au spus şi alta au legiferat, sigur că poporul a taxat. A taxat cu propria viaţă pe care nu mai pune mare preţ, nu are motive, nu vede viitorul altfel decât sumbru.
Referendumurile de până acum, au fost măsluite în mare parte, cel din 2012 a fost distrus de occident, pentru că aşa a vrut Barroso, cel din 2009, a fost consultativ, însă puteau să ţină cont de el şi astăzi aveam un Parlament de 300 de parlamentari.
Mişcările # au apărut pe fondul nemulţumirii populare, sigur că protestele lor sunt nişte arme de destabilizare, însă prind bine tocmai pentru că avem o clasă politică în descompunere.
Faţă de cele arătate mai sus, sunt doar o parte dintr-un rechizitoriu mult mai amplu, cum să mai poată fi scoasă populaţia la vot? Există un dezinteres şi o teamă totodată. Poporul este minţit în mod ordinar de 29 de ani. Românii acum au spus exist clasei politice în ansamblul ei. Toţi au minţit şi furat de-a lungul celor 29 de ani.  Da, cei de la USR nu au avut timp să fure, sunt proaspeţi, însă nici nu au făcut nimic în Parlament în afara selfiurilor lui Chichirău şi circului ieftin al celorlalţi.
„Maică, dacă votez nu schimbă ei votul cum vor?”M-a întrebat o bătrânică. „Nu schimbă mamaie, nu schimbă!” am răspuns eu. „Schimbă maică nemernicii ăştia, nu i-ar mai răbda Dumnezeu! Copiii mei au  rămas în ţări străine să câştige o pâine, după ce aici au fost daţi afară de la serviciuri, fata mea îngrijeşte o bătrână în Italia, dar pe mine cine mă îngrijeşte maică că uite cum sunt?” a spus bătrâna arătându-mi mâinile ale căror degete erau umflate şi strâmbe de reumatism.
Am pus capul jos, nu am ştiut ce să-i răspund, fusese minţită prea mult, orice aş fi spus în apărarea referendumului mi-ar fi răspuns că totul este o minciună. Da de 29 de ani România trăieşte în minciună, mănâncă cu ea la masă şi doarme cu ea în pat. Minciuna-i rege pentru politicieni şi politica lor falimentară.
Prin neparticiparea românilor la referendum a fost trecută moţiunea de cenzură împotriva politicii şi politicienilor care au făcut politica de 29 de ani încoace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...