duminică, 28 octombrie 2018

Unde dai şi unde crapă.


  Procurorul General Niţu a fost debaracat de Kovesi printr-un dosar penal care s-a dovedit în instanţă a fi o făcătură, cu toate acestea, procurorul DNA care a instrumentat dosarul şi procurorul şef al DNA nu au fost nici măcar mustraţi pentru făcătura de dosar. Cum a fost posibil ca un Procuror General să fie eliminat din funcţie printr-un dosar penal în care instanţa a hotărât că:”Fapta nu există” şi nimeni să nu fie întrebat de sănătate?
Acum procurorii şi judecătorii, o parte care sunt cu # rezist,  sunt inflamaţi că, legal, Ministrul Justiţiei a propus revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr. Mi-ar fi plăcut ca procurorii şi judecătorii
, de acum, să fii cerut dreptate pentru fostul Procuror General Niţu care fusese târât în justiţie, îi fusese terfelit numele pentru că aşa a vrut Kovesi. Nu, atunci au tăcut, păcat! Ar fi trebuit să nu tacă, pentru că aşa le poate veni rândul la toţi.
Conform proceduri de revocare, propunerea lui T.Toader va merge la CSM pentru un punct de vedere, care este consultativ, apoi la Preşedinte pentru a emite decretul de revocare.
Întrebat de ziarişti, Preşedintele a declarat că nu îl va revoca din funcţie pe Lazăr, însă va citi raportul ministrului, apoi a continuat: cel mai indicat este ca ministrul Toader să-şi dea demisia. Drace! Unde dai şi unde crapă!
Ne spunea domnul Toader că Lazăr a depus la dosar, ca lucrări semnificative făcute ca procuror, o hârtiuţă, un fel de “belet” al lui Dandanache, prin care un dosar penal pe numele lui Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, a fost clasat. Eu zic că Lazăr a fost cinstit când a clasat dosarul, ori a avizat clasarea dosarului, însă nu cred că a fost cinstit când a pus acea hârtie în dosarul care mergea, culmea, chiar la Iohannis care urma să emită decretul pentru numirea lui în funcţia de Procuror General.
Ziariştii spun că ar mai fi câteva dosare clasate ale lui Iohannis la aceaşi procuratură. Nu ştia nimeni că Antonescu Crin va face din mutul de la primăria Sibiu, preşedintele României, asta nu înseamnă că nu se putea avea multe avantaje şi de la un Primar de municipiu.
Nu văd nici un motiv pentru care Lazăr ar trebui ţinut în braţe. Nu a strălucit prin nimic, a făcut sluj în faţa lui Kovesi cât aceasta  a fost procuror şef DNA. De altfel în toată lumea civilizată Procurorii Generali şi procurorii şefi de departamente sunt schimbaţi, fără ca acest lucru să slăbească actul de cercetare penală. Din contră, schimbarea acestor şefi de parchete înainte de finalizarea madatului, îi va face pe viitorii şefi să fie foarte atenţi şi să nu se creadă Dumnezei în acele locuri.
Se vehiculează că T.Toader vrea să destructureze procuratura. Că vrea să oprească lupta împotriva corupţiei. Că protejează infractorii PSD. Nimic mai fals.
Koveşi a fost la conducerea Procuraturii Generale, apoi la DNA. Rezultatele au fost infime în lupta împotriva corupţie, au fost ceva dosare făcute la comandă politică cu condamnări date de către nişte judecători timoraţi, aflaţi sub autoritatea unei şefe a ÎCCJ vândută procuraturi, L. Stanciu.
Dacă s-ar fi vrut neapărat să se lupte cu adevărata corupţie, mai ales că avuseseră protocoale încheiate cu SRI-ul, altele ar fi fost rezultatele.
Spunea primul ministru Ciorbea, industria românească este energofagă şi că trebuie făcut orice pentru a scăpa de aceşti coloşi care, doar consumă, fără să producă. Mai spunea Ciorbea că, va privatiza uzinele, combinatele siderurgice pe un dolar, pentru a scăpa de aceşti uriaşi consumatori, apoi, după privatizare se va vedea luminiţa de la capătul tunelului.
Înainte de Ciorbea, Petre Roman, tot din postura de premier al României, caracteriza în 1991 industria românească ca fiind :”un morman de fiare vechi”.
Ciorbea a început să ne servească “privatizare pe pâine” conform spuselor lui. Uşor, uşor, uzinele au început să fie vândute pe sume de nimic, muncitorii trimişi acasă, iar conform unei Ordoanţe emise de guvernul Ciorbea, urmând să primească între 6 şi 24 de salarii drept compensaţii(mită) pentru că renunţă de bună voie la locurile de muncă.
Privatizarea de atunci şi de mai târziu, până la distrugerea definitivă a industriei, băncilor şi complexelor agro-industriale, ar trebui să facă obiectul cercetării organelor penale. Aici de fapt a fost marea corupţie şi marele jaf economic. Refuz să cred că SRI-ul nu a cunoscut aceste aspecte. Şi totuşi ,nimeni nu a mişcat un deget. Se cheltuie banii cu grămada pe nişte dosare prost întocmite, de mântuială aş putea spune, fără miză, doar pentru a plimba nişte oameni încătuşaţi prin faţa camerelor de luat vederi, care apoi se dovedeşte că “fapta nu există”. Acele unităţi economice au fost vândute în acte pe nişte preţuri derizorii, însă nimeni nu a fost curios să afle cât de mari au fost sumele din spatele vânzărilor. Aşa s-a vândut ţara la bucată şi en-gross. Spunea Ciorbea că se vede “luminiţa de la capătul tunelului. Pe dracu! Au furat şi tunelul. Aş putea să întreb pe aceşti corifei ai luptei împotriva corupţiei: unde este ţara mea? Cine a furat-o, de ce nu-i aduce nimeni pe bandiţii care au furat o ţară în faţa instanţei de judecată? Cum luptă împotriva corupţiei dacă nu merge la rădăcina ei? O bubă nu se vindecă dacă nu îi cunoşti cauza, nu tratezi efectul. Aşa zisa luptă împotriva corupţiei nu este altceva decât o perdea de fum. În spatele ei se reglează conturile între politicieni, între procurori, între înalţii funcţionari.
Ţara este împărţită, pentru că românii în buna lor credinţă, chiar au fost ameţiţi cu fumigenele patriotarde ale unor politicieni şi procurori.
Lazăr poate pleca liniştit, ministerul Public, România, românii în general nu pierd nimic prin plecarea lui, din contră, este posibil să fie un câştig pentru Procuratură.
Vreau să fie o luptă împotriva corupţiei reală, nu una în care să primeze îndepărtarea unor lideri politici indezirabili.
Şi pentru că Dragnea este cel mai rău, cel mai malefic, cel mai corupt, cel mai inculpat, cel mai penal, cel mai condamnat, cred că a venit ziua în care Procuratura să vină naibii cu un dosar serios împotriva lui, nu nişte făcături de genul celei din dosarul “Bombonica”, nu de alta, dar îi e şi lui jenă din înălţimea funcţiei sale să nu-i găsească nimeni nici o faptă de corupţie, demnă de a fi luată în seamă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...