joi, 4 octombrie 2018

De ce trebuie să mergem la vot?


  Sâmbătă şi duminică va avea loc referendumul pentru familie. Toţi cetăţenii ţării cu drept de vot se pot exprima prin da, ori nu. Pentru asta trebuie să rupem din timpul nostru, altfel destul de preţios, şi să mergem la secţia de votare unde suntem arondaţi să ne exprimăm opţiunea prin vot, fie pro, fie contra.
Din 90 încoace tot timpul s-a motivat cu „eu nu i-am votat”, nu-mi place de cine a câştigat alegerile. Foarte bine, acum a venit momentul să ne spunem părerea fiecare, nu contează care este, dar trebuie să ne susţinem ceea ce ne dorim. Boicotarea nu cred că este o soluţie, în primul rând nu ştiu dacă va reuşi. Cel mai bine este să ne prezentăm la urne de mână cu persoana iubită şi să votăm cum ne dictează conştiinţa. Doar aşa, nimeni nu va mai putea spune eu nu am votat, nu mă interesează, apoi să critice rezultatul referendumului. A venit ziua să spunem cu curaj cum vedem viitorul, ce ne dorim de la el. Cum vedem viitorul familiei şi căsătoriilor în România. Care vor fi căile prin care naţiunea va creşte demografic.
  Indiferenţa, apatia, lipsa de implicare, aruncarea anatemei asupra celor care votează, ieşirea în stradă, pentru a modifica ceva, care ar fi putut să nu se întâmple, dacă s-ar fi ieşit la vot, nu ajută pe nimeni. Sâmbătă şi duminică să mergem cu toţii la vot, putem pune ştampila pe „Da”, ori pe „Nu”, la fel de bine puteţi anula votul dacă consideraţi că referendumul a fost inutil, ori nu sunteţi de acord cu întrebările din buletinul de vot.
Împortantă este participarea, important este să ştii că ţi-ai exprimat opţiunea pentru una sau alta din întrebări. Ignoranţa nu este bună.Trebuie să ne asumăm în mod categoric ceea ce vrem să facem, cum vrem să fie în viitor. Ce ne dorim. Şi minorităţile LGBT trebuie să-şi facă auzite vocile şi heterosexualii trebuie să fie auziţi. Acest lucru se poate face prin aplicarea ştampilei pe buletinul de vot.
 Poate vor câştiga cei care doresc căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, însă se va vedea şi comunitatea LGBT cât este de mare şi va trebui să se ţină cont de ea. Mersul acum la vot, va face mai mult decât manifestaţiile stradale destul de obscene. Apăraţi-vă drepturile în mod democratic. Democraţia a pus în mâna cetăţeanului un instrument-VOTUL. Folosiţi-vă de el! Acum este momentul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...