marți, 2 octombrie 2018

Discursul lui Timmermans scris de Iohannis şi M. Macovei


  Ascultându-l aseară, la televizor, într-o transmisiune în direct din Comisia LIBE a Parlamentului European pe prim- vicepreşedintele Comisiei Europene, pe înţelesul tuturor prim-vicepremierul Comisiei Europene, Frans Timmermans, am avut impresia că mă uit la televizor şi-l văd pe Iohannis, Vâlceanu, Brişcă şi alte câteva fătuce de pe la liberali. Doamne, acelaşi discurs idiot!
A luat cuvântul Timmermans, ne-a făcut cu ou şi cu oţet vorbind la general, fără a puncta o greşeală anume. Vorbind de legile justiţie fără a spune un articol care nu este la locul lui conform lui Timmermans.
De ce naiba mergem până la Strasbourg şi Bruxelles pentru a ne întuneca ăia minţile când putem sta la noi în ţară şi ne costa şi mai puţin. Pe Macovei, Preda şi încă vreo doi neica nimeni care înjura România de mama focului, i-am fi putut auzi şi aici. Ungureanu vorbea de guvernul PSD care nu este al României. Mă, eşti nebun? Indiferent cine formează guvernul, el este al României, nu al unui partid politic. Partidul girează administrarea treburilor pe timpul mandatului încredinţat de popor, le administrează bine ori prost.
Au fost câteva luări de cuvânt care au cerut lui Timmermans să spună punctual ce-l deranjează din legile justiţie, ce-l deranjează din ziua de 10 august. Nu a răspuns, ba mai mult, a certat parlamentarii români că i-au cerut asemenea lucruri punctuale. Acum am înţeles discursurile lui Iohannis din România, toate sunt scrise de Timmermans.
Aseară aveam impresia că sunt în fabulele lui Gr. Alexandrescu, unde  Timmermans era boul, iar România viţelul. Am văzut cea mai neagră lecţie de dictatură a forţei, unde România a fost ameninţată cu trimiterea în faţa instanţei. Aseară Timmermans spunea în clar: „eu sunt legea, eu sunt MCV, voi faceţi ce spun eu, mai uşor cu democraţia, aia este pentru câini, nu pentru căţei.
Drace! Aseară a mai murit un mit, mitul european.
Dacă în acea Comisie nu a putut exista o dezbatere democratică, acolo unde ne raportăm de câte ori vrem să ne dăm mari, ce pretenţii să avem la USR un partiduleţ abia ieşit din buzunarele lui Soroş?
Primul ministru al României, România însăşi, sunt pierduţi, condamnaţi deja, indiferent ce vor spune, cum se vor apăra, România va plăti.
Întreb: ce căutăm în acea cloacă în care statele care nu fac politica PPE, ori nu vor să urmeze pas cu pas ce dictează UE pentru că de multe ori nu coincid cu interesele statului respectiv, sunt puse la zid  şi executate?
După ce ne-au dat indicaţii preţioase cum să ne distrugem industria şi băncile comerciale, ne-au „ajutat”, politicienii noştri slugarnici şi lihniţi de foame abia au aşteptat să dărâme tot sub sloganul : ne cere UE.
Acum ne mint cum mint eschimoşi câinii pentru a-i face să tragă la sanie. Pun în faţa lor pe o prăjină fix legată de sanie o bucată de carne, câini aleargă să prindă carnea. Nu vor reuşi, pentru că e pusă doar momeală. Aşa este pentru noi acei morganici bani ai UE. Pentru a fi accesaţi trebuie atât de multe acte, încât ei rămân la Bruxelles neatinşi precum carnea din faţa câinilor.
Frans Timmermans, aseară, ne-a arătat cine este România pentru UE. Nimeni în drum. Cartierul sărac al UE unde îşi depozitează deşeurile alimentare şi le revând prin lanţurile lor de magazine. Întreb retoric „Autoservirile „ noastre ce dracu aveau? Revin la UE în raport cu România. Noi am devenit piaţa de desfacere a produselor nevandabile în UE, mâna de lucru ieftină pentru marile corporaţii străine. Locul de unde îşi iau materiile prime la un preţ derizoriu. Suntem ţara căreia îi pot trimite Pesta porcină când crescătoriile noastre începuseră să pătrundă pe piaţa europeană şi să le facă o serioasă concurenţă. A dracu pestă, ce bine a ştiut să vină drept la noi, cum o fi găsit drumul? Cine este România? O ţară reprezentată de câţiva vânzători de neam, frustraţi şi infatuaţi în frunte cu M. Macovei, Preda, Ungureanu, etc.
  UE, prin reprezentanţii ei trebuie să trateze România ca pe un partener cu drepturi egale, nu ca pe un partener tolerat la masa lor, aşa cum greşit, iresponsabil, condamnabil şi revoltător a procedat Timmermans. Sigur că prim-vicepremierul Consiliului U.E. are un aliat de excepţie, de rang mare, mă refer la Iohannis care, accidental , este Preşedintele României. Sunt câteva similtitudini. Atât Timmermans cât şi Iohannis sunt din aceaşi familie politică europeană, amândoi sunt de altă etnie decât cea română, în concluzie e normal ca amândoi să aibă atitudini revoltătoare la adresa României.

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...