joi, 25 octombrie 2018

Toader a şutat, mingia, Lazăr, este în terenul lui Iohannis.


  Ieri s-au întâmplat multe evenimente politice. Primul ar fi faptul că Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pe tema legilor justiţiei. Nu este rău ce a făcut Iohannis, doar tardiv. Foarte tardiv, unde naiba a umblat în timpul cât s-a discutat pe tema legilor justiţiei? De ce nu a chemat partidele la consultări înainte ca legile să fie votate şi controlate constituţional? Putea să se oprească o zi din lungul şi continuul pelerinaj turistic şi să cheme partidele la consultări, eventual să modereze disputele pe aceste legi, înainte ca ele să fie promulgate. Tot ce se mai poate face acum este discuţia pe Ordonanţa de urgenţă 92 când va fi dezbătută în Parlament.
Tăriceanu a ieşit hotărât de la consultări să obţină consens pe modificarea legilor. Greu, am observat că preşedintele Senatului a obosit, a îmbătrânit dintr-o dată, cred că deja se vede la Cotroceni ca Preşedinte. Posibil să ajungă, mai are un bob zăbavă, până la sfârşitul lui 2019, când vor fi alegerile şi cine ştie, poate...poate.
Tot aseară, domnul Tudorel Toader, ministrul de justiţie, ne-a demonstrat că dacă ai multă răbdare, calm, determinare şi ştiinţă de carte poţi destructura o reţea care are încă multe tentacule. După ce cu acelaşi calm şi hotărâre a scos-o din scaun pe Kovesi, a venit rândul lui Augustin Lazăr. Am reţinut din multele acuzaţii aduse de către ministru procurorului general, faptul că la dosarul de cadre pentru ocuparea postului de Procuror General al României, domnul Lazăr a depus ca lucrare importantă a domniei sale clasarea unui dosar de urmărire penală pe numele lui Iohannis. Ciudat!
Poate că acea clasarea a fost pe bune, acolo nu era nici o infracţiune, dar să-i trimiţi lui Werner Iohannis hârtiuţa care spunea: „semnează, şi eu am avut grijă de tine!” mi se pare foarte mult şi nu ar fi rău ca un procuror să întrebe pe Lazăr şi ceilalţi de sănătate. Abia aştept să se facă lumină în această afacere tenebroasă.
Răspunsul repede dat de Lazăr lui Toader, a scos în evidenţă un om slab, un om fără tărie de caracter, un om  labil. Funcţia pe care se găsea era una cu termen vremelnic, nu pe viaţă, de aceea nu am prea înţeles lacrimile domniei sale. Poate mai avea de semnat protocoale cu SRI şi nu terminase.
Să fim serioşi, eu pot considera că Toader comite un abuz şi Lazăr e nevinovat, însă pentru asta nu trebuia să bocească şi să ne transmită nouă că prin plecarea lui România are de suferit? Nu, România are de câştigat dacă pleacă toate capetele din conducerea Procuraturilor, instanţelor de judecată, ministerelor, din conducerea Ţării, adică Preşedintele, Parlamentului, guvernului. Nimeni nu este de neînlocuit. Toţi sunt aleşi , ori numiţi vremelnic, unii sunt demişi, alţii îşi înaintează demisia, unii mor, alţii ajung cu mandatele la final. Asta este lumea. Nu trebuie să plângem la sicriul politic, ori civil al niciunui potentat. Când sunt numiţi într-o funcţie de asemenea anvergură să îi frigă scaunele pe care stau, nu să se creadă Dumnezei. Cu mare grijă să conducă Instituţia, pentru că niciodată nu ştii când te loveşte DEMITEREA din cauza necinstei, abuzurilor şi tiraniei.
Tudorel Toader a demonstrat că dacă există voinţă şi ştiinţă de carte se pot face lucruri.
Tăriceanu cerea ieri ca la justiţie să fie un ministru tehnocrat. Tudorel Toader, dacă nu ştie Tăriceanu, este tehnocrat susţinut de un partid politic, altfel nu se poate. Oricât de tehnocrat va fi, va lucra într-un guvern asumat politic. Ce Dumnezeu, bănuiam că este mai isteţ acest Tăriceanu! Nu poţi pune la ministerul justiţiei un tehnocrat care să lucreze în afara guvernului, decât dacă, scoţi justiţia din interiorul guvernului, îl faci o instituţie independentă.
Cred că alianţa PSD-ALDE a ajuns la final, este moartă politic. Groparul alianţei a fost neînţelegerea pe legea offschore, candidatura pentru prezidenţiale şi, de ce nu, o alianţă secretă cu Iohannis. Sper să greşesc!
Grea misie pentru Iohannis, eu cred că dacă nu are nicio obligaţie morală faţă de Lazăr, va semna decretul de revocare din funcţie. CSM nu contează, chiar dacă şutează nu au mingie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...