vineri, 19 octombrie 2018

Prezidenţiabilul Tăriceanu


  Se vorbeşte de remanierea guvernului Dăncilă care, este format, din punct de vedere politic, din miniştri PSD şi ALDE. Domnul Dragnea ne povestea că evaluarea miniştrilor din cabinetul Dăncilă o face Premierul, el fiind de altfel girantul bunei funcţionări a echipei guvernamentale şi a implantări programului de guvernare.
Cu ceva timp în urmă domnul Dragnea ne informa că activitatea miniştrilor va fi evaluată de comisii ale PSD şi aprobate în CeX-ul partidului, apoi s-a răzgândit şi a declarat că doar primul ministru poate evalua activitatea miniştrilor din echipa guvernamentală.
Domnul Tăriceanu, umflat în pene de sondajele care îl situează undeva la 40%  din intenţia de vot a electoratului pentru fotoliul prezidenţial, cu aerul tare dat de soclul pe care s-a autococoţat începe să pună beţe în roate bunului mers al guvernări şi al legiferării în Parlament. După piedicele la Legea off shore, acum declară că pe miniştrii ALDE nu trebuie să-i remanieze nimeni pentru că au fost analizate activităţile lor în cadrul partidului.
Domnul Tăriceanu uită că mai este o grămadă de timp până la alegerile prezidenţiale şi chiar dacă acum este la 40%, ne mai fiind la guvernare, unde să se poată lăuda cu o dudă, ceva, trecut în opoziţie, evident că va fi scos şi din funcţia de Preşedinte al Senatului, va fi un parlamentar oarecare. Îi reamintesc domnului Tăriceanu că nu are un discurs mobilizator, un discurs care să trezească masele, din contră, are un discurs corect, însă moale, fără accente mobilizatoare, un fel de Meleşcanu din anul 2000 pe vremea ApR. Să ne reamintim că atunci domnul T.Meleşcanu era cotat cu mari şanse de a deveni Preşedinte al României, iar partidul domniei sale, care la alegerile locale se situa pe locul trei, în toamnă la parlamentare nu a făcut pragul. Nu mai vorbesc de domnul Meleşcanu care a ieşit destul de şifonat în urma alegerilor prezidenţiale din balonul de săpun al domniei sale.
Vreau să spun că: dacă Tăriceanu ţine cu dinadinsul să candideze şi poate să şi câştige, să nu să înfoaie prea mult în pene şi să rămână lângă PSD, doar aşa are şanse, altfel, singur, sigur va ajunge un ilustru perdant.
Domnul Tăriceanu a avut o şi încă are o presă favorabilă şi datorită victimizării domniei sale, pe drept spun eu, pentru că dosarul penal pentru mărturie mincinoasă este o făcătură care să motiveze, searbăd de altfel, faptul că a fost pus sub urmărire timp de şapte ani.
Îi recomand domnului Tăriceanu să facă cu simţ politic, rece chiar, calculele pentru viitor, nu trebuie să se comporte ca o domniţă care s-a atins de praf şi merge cu degetele ridicate să nu-şi atingă rochiţa.
În politică de multe ori lucrurile put, cum era gata să explodeze rahatul din legea offshore, de multe ori îl bandajezi, îi dai cu apă de colonie, iar când îţi vine bine îl cureţi. Ca politician aflat în fruntea unui partid politic trebuie să vadă în faţă doar programul partidului, voinţa electoratului care îi dă votul, nu ambiţiile personale. Sigur că pentru domnul Tăriceanu trenul trece cu viteză prin gara vieţii, dar dacă nu va ajunge Preşedinte nu cred că va fi o mare pierdere. Poate, raportat la ultimii preşedinţi, să fie un câştig.
Liderii de partide nu pot trece examenul marilor oameni politici, tot timpul rămân într-o semiobscuritate.

Un comentariu:

  1. bine punctat ! cu toateca nu am mare consideratie pentru dragnea aici imi place pozitia dv !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...