duminică, 14 octombrie 2018

Subminarea economiei naţionale


  În urmă cu aproape 29 de ani Ceauşescu a fost condamnat la moarte, în urma rechizitoriului întocmit de procurorul militar Dan Voinea, pentru subminarea economiei naţionale şi omorârea a peste 60.000 de oameni. Anii au trecut. Comunismul, socialismul, au dispărut. A mai dispărut ceva. Industria românească, băncile comerciale româneşti, agricultura este pe butuci. Industria agro-alimentară când reuşeşte să se pună pe picioare, apare aviara şi suntem obligaţi să distrugem toate păsările din ferme, ajunsesem să avem o fobie când ne gândeam să consumăm carne de pasăre românească, trebuia neapărat să fie din import, necontaminată cu aviara. Apoi a fost aviara porcină, altă dandana. Capacul l-a pus această nenorocită de pestă africană care a sărit din nordul Africii cu dedicaţie direct în România. Uite aşa ne-a aranjat pe vreo 10 ani să importăm carne de porc din UE, noi ne mai putând creşte porci până când nu distrugem microbul de pestă, ori ăsta se distruge greu, abia când vor dori Junker, Timmermans şi alte molii de pe la Bruxelles să ne ia microbul de pe cap.
Revin la începutul articolului, pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru un lucru pe care nu-l făcuse, adică nu subminase economia naţională, sigur au fost ani de austeritate, însă au fost plătite salariile, iar investiţiile erau în toi. Dovadă, acumularea de bani din Banca Naţională, creditele pe care le aveam de recuperat de la alte ţări, plus că România nu mai era datoare nimănui. Până la urmă Ceauşescu este mort, mort de-a binelea, omorât de un tribunal ilegal format, dovada însuşi Gică Popa, preşedintele completului de judecată s-a sinucis câteva luni mai târziu când a realizat crima pe care a comis-o. Doar Dan Voinea a cules laurii asasinatului pe care l-a comis în colaborare cu completul de judecată, cu avocatul apărării şi cu puterea executivă a României de la acea dată.
Se discută de corpţie, de furt, de delapidare, însă procuratura, în ansamblul ei, ne-a plimbat prin faţa ochilor, în mod triumfalist, mici găinari în ale corupţiei. Da, un Cocoş cu câteva zeci de milioane este un găinar, dovada condamnarea la 2 ani şi ceva de puşcărie, nici nu a intrat bine bietul om că a şi ieşit afară.
Unde este cel care a distrus Uzinele 23 August? Asta înseamnă subminarea  economiei naţionale, distrugerea industriei şi alungarea populaţiei active peste graniţă pentru a-şi putea câştiga o bucată de pâine. Nu a răspuns nimeni pentru faptul că au rămas muritori de foame 4 milioane de oameni în urma distrugerii fabricilor, uzinelor şi combinatelor, iar alţi 4 milioane în ţară primesc salarii de subzistenţă. Cine răspunde pentru copiii rămaşi acasă fără părinţi, nu din vina părinţilor, ci a decidenţilor politic care le-au luat pâinea de la gură şi iau trimis peste graniţă într-o adevărată băjenie pentru a-şi putea câştiga pâinea pentru ei şi familia lor rămasă în ţară. Copiii rămaşi în ţară în grija unor bătrâni, mulţi dintre ei au apucat căi greşite, nu copiii trebuie condamnaţi, nu părinţi, ci politica partidelor falimentare. Nu numai politica şi politicienii, ci şi organele de anchetă penală care trebuiau să vegheze la respectarea legii şi a legalităţii. M-au bucurat protocoalele încheiate între SRI şi procuratură, însă m-am întristat pentru că ele nu au fost folosite pentru depistarea celor care au lăsat România fără industrie, agricultură, bănci comerciale, sistem de învăţământ, sistem de sănătate, etc. Aici puteau conlucra, puteau târî în faţa justiţiei pe nemernicii care au subminat economia naţională, care au pus ţara pe butuci, care au vândut România la mezat, care au trimis românii sclavi prin casele străinilor. Pentru asemenea infracţiuni ar fi fost bune acele protocoale, nu pentru a fabrica dosare indezirabililor.
L-am împuşcat pe Ceauşescu pentru un lucru pe care nu l-a făcut, nici moartea celor aproximativ 1000 de oameni, care este regretabilă şi fapta condamnabilă, nu ştim dacă i se datorează lui Ceauşescu. Însă asta este istorie.
Cine aduce în faţa justiţiei marii criminali economici, cei care au distrus fundaţia economică a României?
Nimeni! Suntem manipulaţi şi manevraţi după bunul plac al unor pe care nici măcar nu-i ştim cum arată, pentru că ei sunt păpuşarii din spatele păpuşilor pe care noi le vedem.
Nu mai există o ordine firească a lucrurilor. Îmi doresc o Românie nouă, nu comunistă, nu capitalistă, o Românie în care pe primul loc şi nu în mod declamativ, să fie OMUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...