miercuri, 11 martie 2015

Scrisoarea berzei Ciconia Ciconia către Ministrul Mediului

                Dragă Ministerule, dragă d-nă Ministru
      Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de „Ordinul de Ministru” cu privire la mutarea mea într-o altă locaţie.
Am studiat bine locul propus de dvs. ca fiind noul meu domiciliul. Mă văd nevoită să vă atenţionez că, această locuinţă nu corespunde, din punct de vedere al asigurării protecţiei de către SPP. Din câte posibilităţi avea RAPPS-ul tocmai pe aceasta aţi găsit-o? Nu vă gândiţi că nu am nici posibilitatea de a-mi instala un birou unde, să pot lua legătura cu şefii celorlalte cârduri de berze?
În aceste condiţii mă văd nevoită să rămân pe loc, chiar dacă nu ştiu cine va plăti chiria, oricum nu eu, aş pleca oricând de aici dacă, noua locuinţă ar fi pe măsura unei foste şefe a cârdului de berze de pe raza României.
     Doamnă Ministru, ştiu că aveţi toate aprobările, inclusiv de la Academia Română, dar numai pe mine nu m-a întrebat nimeni. După mutare îmi cereţi să vă trimit un raport despre modul cum m-am instalat. Întreb : nu era mai bine dacă ne aşezam la masa tratativelor şi discutam ca două gâsculiţe? Nu este bine ce se întâmplă, urmăresc şi eu emisiunile televizate, văd că este o prigoană împotriva animalelor şi păsărilor. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de pe vremea Ministrului Gh.Flutur atunci găinile au fost prigonite, acum aţi început să ne prigoniţi pe noi ,berzele şi pe caprele lui Greblă.
Dacă nu-mi găsiţi o locuinţă convenabilă, voi cere să mă mut lânga Pupila mea, chiar dacă condiţiile sunt şi mai proaste.
    Aştept doamnă Ministru răspunsul dvs. la obiecţiile mele, dacă nu veţi lua în seamă punctele mele de vedere mă voi vedea nevoit, am uitat să vă spun că sunt bărzoi, să mă adresez organelor în drept pentru a  rezolva diferendumul nostru.
Rămân doamnă Ministru cu speranţa unei rezolvări favorabile a cererilor mele.
       Mulţumesc pentru poză izzyone.com

Un comentariu:

  1. Doamnă Ministru, ştiu că aveţi toate aprobările, inclusiv de la Academia Română, dar numai pe mine nu m-a întrebat nimeni. După mutare îmi cereţi să vă trimit un raport despre modul cum m-am instalat. Întreb : nu era mai bine dacă ne aşezam la masa tratativelor şi discutam ca două gâsculiţe?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...