joi, 5 martie 2015

"Vreau celulă confort 1 sporit"

      Foştii guvernanţi, după ce ajung în arestul poliţiei, ori în penitenciare, descoperă că sunt inumane condiţiile de viaţă în aceste unităţii. Dintr-o dată ,aceşti vajnici apărători ai justiţiei, ai condiţiilor din detenţie, realizează că tot ce ei au apărat, acum nu se potriveşte în cazul lor. Exp. doamna Alina Bica, fostă secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonatoarea scrierii şi conceperii Noului cod Penal şi al Codului de procedură Penală, apoi în calitatea ulterioară de şef al DIICOT, deci de aplicatoare a noilor legi, pe care le găsea bune, din moment ce nu a ieşit în public să se plângă de ceva, acum nu mai sunt bune aceste legi de dânsa concepute. Aceeaşi problemă şi pentru Elena Udrea care nu contenea susţinând ca, aceste coduri să treacă prin Parlament fără dezbatere, prin procedură de urgenţă, cum s-a şi întâmplat dealtfel.
      Toţi aceşti arestaţi şi deţinuţi cât au fost la guvernare şi au avut cuţitul şi pâinea în mână, s-au gândit vreo clipă că în penitenciare sunt câteva zeci de mii de oameni care trăiau în aceleaşi condiţii în care, sunt ei nevoiţi să trăiască astăzi? De ce nu s-au gândit în timp ce furau că, există şi posibilitatea de a fi prinşi şi ulterior închişi în aceste lăcaşe de detenţie. Puteau să le viziteze, apoi să ia măsuri pentru a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă, acum ar fi beneficiat de propriile măsuri. Au crezut că sunt deasupra legii, că pot fura la nesfârşit, a venit ziua când trebuie să plătească. Condiţiile din penitenciar nu sunt precum cele de acasă, dar în mod cert sunt mai bune decât la mai mult de 25% din populaţia ţării.
Deţinuţii au căldură, trei mese pe zi, apă caldă, spălătorie, lumină, lenjerie, în sfârşit condiţii omeneşti pentru un infractor. Faptul că WC-ul este turcesc, că vin şobolanii prin instalaţiile sanitare, că pereţii sunt pe alocuri decojiţi, sigur, ţin de administrare, sunt probleme ce puteau fi rezolvate dacă guvernul aloca bani în acest sens.
Problema eu aş pune-o puţin altfel, nu era mai bine dacă nişte oameni de rangul celor din arest, mă refer la cel de procuror şef, primari de oraşe, miniştrii, mai ales miniştrii, să se fi ocupat de buna administrare a ţării, mai ales într-o perioadă de criză când, populaţia era supusă unei austerităţi fără precedent în ultimii 70 de ani şi nu să fi devalizat Ţara?
Sigur în puşcărie e greu şi dacă ar fi tot confortul din lume, grea este degradarea morală pe care o suportă un condamnat prin scoaterea lui în afara legii, mai ales când acel condamnat provine din vârfurile celor care au administrat, furat, statul.
     Nu mai pot avea respect ,deşi îmi impun acest lucru, pentru mărimile Ţării, când am văzut că prin puşcărie au trecut ( alţii încă mai sunt) : Prim Ministru, Ministru Apărării, general de armată Şeful Statului Major al armatei, miniştrii, procurori, judecători, de ceilalţi mai mici în rang nici nu mai pomenesc. Nu cred să se mai fi întâmplat în altă Ţară, un jaf de asemenea proporţii, făcut de cei mai înalţi demnitari ai statului. Cred că putem intra în cartea recordurilor pe această temă, avem în puşcărie, ori pe cale de a intra în puşcărie, zeci de demnitari de cel mai înalt nivel.
     Nu am auzit nici un demnitar, din cei care acum se află în cercetare penală cu domiciliul în arestul poliţiei, ori condamnat şi se află în penitenciar, condamnând condiţiile improprii în care trăiesc deţinuţii, înainte de a fi ei „găzduiţi” acolo. Ar trebui să le accepte fără să crâcnească, nu sunt deţinuţi politici, sunt deţinuţi de drept comun, adică infractori. Încă odată, au crezut că nu vor fi prinşi, altfel investeau şi în penitenciare.
O situaţie aparte o au, aceia care sunt bolnavi, într-adevăr trebuie găsite posibilităţi pentru a fi trataţi, ei nu sunt condamnaţi la moarte, trebuie să beneficieze de toate condiţiile pentru a fi redaţi societăţii în bună stare de sănătate.
    Dan Diaconescu avea dreptate aseară, 4 martie, când spunea că va fi plătit de noi cu suma de 2800 de lei pe lună, bine ar fi ca aceşti bani, care nu sunt puţini, să fi suportaţi de către deţinuţi, iar cei care nu au, să muncească pentru a îşi plăti întreţinerea. Nu mi se pare corect ca populaţia, jefuită odată de aceşti infractori, să le plătească şi întreţinerea. Banii ce ar trebui daţi deţinuţilor pentru întreţinere să fie folosiţi în alte scopuri. Aceşti infractori de lux, ne fură de două ori, odată când au făcut faptele, apoi când trebuie să-i întreţinem.
Ţara are alte priorităţi.             Mulţumesc pentru poză :legeaonline.ro

4 comentarii:

  1. Nu am auzit nici un demnitar, din cei care acum se află în cercetare penală cu domiciliul în arestul poliţiei, ori condamnat şi se află în penitenciar, condamnând condiţiile improprii în care trăiesc deţinuţii, înainte de a fi ei „găzduiţi” acol

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce atata tam-tam,pentru conditiile din penitenciare, (nu spun ca nu sunt necesare schimbarile conditiilor ...)cand mai important si mai urgent sunt de rezolvat conditiile multora, (si nu sunt putini...!)din randul populatiei,care nu traiesc in conditiile din penitenciare.Ma refer ca nu au masa ,caldura, (aia care este...!)un loc de munca,fiind obligati la un trai de supravietuire,tinand cont ca nu sunt penali ...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaila Iosif .....toti acesti teroristi pentru natia romana ar trebui condamnati la cite 50 ani puscarie fara eliberare conditionata si oblgati sa munceasca in cele mai grele munci sint atitea lucruri de facut la constructia de sosele de maturat orasele de plantat pomii in zonele unde alti escroci au taiat si furat padurea .SI AR MAI TREBUI ANCHTATI PRIN METODELE CUM AMERICANI II ANCHETEAZA PE TERORISTI SA SPUNA TOT CE AUFACUT CU BANII FURATI SI CE LAGATURI AU CU MAFIA DIN ACESTA TARA SA SPUNA IN CE CONTURI AU ASCUNS BANII SA NU EXISTE CLEMENTA PENTRU EI PENTRU A PUTEA OBTINE REZULTATE SCHIMBATI BA .. BA PARLAMENTARILOR LEGISTLATIA SI NU VETI MAI AVEA NEVOIE SA CONTRUITI PUSCARII DE LUX DE 5 STELE PENTRU HOTI SI ESCROCI CIND VOR VEDEA CA IMBATRINESC SAU CA MOR IN PUSCARIE LA TOTI OSA LE FIE FRICA DATILE PUSCARIE DE LA 50 ANI IN SUS SI PUNETI LAMUNCA SILNICA PE VIATA CONFISCATILE TOT COPIILOR LOR SI TOATE RUDELOR LOR DACA FAPTA AADUS LEZARE POPORULUI ROMAN SI TARII IMPUSCATII NUMAI ASA SE VA TERMINA CU EXCROCII SI HOTI SAU INTRODUCEREA TRAGERII IN TEAPA CA SI TEPES VODA ATUNCI NU AR MAI TREBUI CONTRUIT PUSCARII DE 5 STELE

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaila Iosif .....toti acesti teroristi pentru natia romana ar trebui condamnati la cite 50 ani puscarie fara eliberare conditionata si oblgati sa munceasca in cele mai grele munci sint atitea lucruri de facut la constructia de sosele de maturat orasele de plantat pomii in zonele unde alti escroci au taiat si furat padurea .SI AR MAI TREBUI ANCHTATI PRIN METODELE CUM AMERICANI II ANCHETEAZA PE TERORISTI SA SPUNA TOT CE AUFACUT CU BANII FURATI SI CE LAGATURI AU CU MAFIA DIN ACESTA TARA SA SPUNA IN CE CONTURI AU ASCUNS BANII SA NU EXISTE CLEMENTA PENTRU EI PENTRU A PUTEA OBTINE REZULTATE SCHIMBATI BA .. BA PARLAMENTARILOR LEGISTLATIA SI NU VETI MAI AVEA NEVOIE SA CONTRUITI PUSCARII DE LUX DE 5 STELE PENTRU HOTI SI ESCROCI CIND VOR VEDEA CA IMBATRINESC SAU CA MOR IN PUSCARIE LA TOTI OSA LE FIE FRICA DATILE PUSCARIE DE LA 50 ANI IN SUS SI PUNETI LAMUNCA SILNICA PE VIATA CONFISCATILE TOT COPIILOR LOR SI TOATE RUDELOR LOR DACA FAPTA AADUS LEZARE POPORULUI ROMAN SI TARII IMPUSCATII NUMAI ASA SE VA TERMINA CU EXCROCII SI HOTI SAU INTRODUCEREA TRAGERII IN TEAPA CA SI TEPES VODA ATUNCI NU AR MAI TREBUI CONTRUIT PUSCARII DE 5 STELE

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...