miercuri, 3 august 2016

Lia Olguța Vasilescu în ”luptă” cu DNA



   
  Un anume domn Becheru a făcut un denuț la DNA împotriva primariței municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Se spune, că acest domn a scris un contract între el și un vecin, în care se stipula că el, Becheru, se angaja să învețe porcul vecinului să lucreze pe calculator. Original în toată această poveste, a fost suportul pe cares-a scris contractul,  hârtie igienică de culoare roz. Nimeni nu ne spune, cum ar fi stat lucrurile în cazul în care hârtia ar fi avut altă culoare. Nu cred că legiuitorul, a interzis în mod expres, folosirea hârtiei igienice și în alt scop decât acela clasic. Prin urmare, numitul Becheru nu a încălcat nici o lege, doar se ridică câteva semne de întrebare în legătură cu ledurile, care filează undeva în cutia craniană. În ce privește posibilitatea ca Becheru să învețe un porc să lucreze pe calculator, metaforic vorbind e posibil, dar dacă lucrurile au avut un înțeles exact, atunci problemele legate de mansardă ale numitului Becheru este posibil să fie ceva mai mari, decât ale viitorului porc specialist IT.
Liei Olguța Vasilescu i s-a întocmit un dosar penal de către procurorii DNA în baza unor denunțuri formulate de diverși indivizi, printre care și numitul Becheru. Cum dosarul se află în instanța pentru judecare, prin urmare e public, inculpata Olguța Vasilescu a ales să-și publice dosarul pe facebook. Hotărârea primăriței este una demnă de felicitat. Este modul prin care poate arăta prietenilor și susținătorilor (aceștia nu sunt puțini, s-a văzut la recentele alegeri locale), că nu este vinovată. Publicarea stenogramelor din dosar poate atenua efectul produs asupra cetățenilor, momentul penibil în care doamna primar a fost arătată țării întregi cu cătușele la mâini.
Din câte cunosc, procuratura veghează la respectarea legii și a legalității în Țara noastră. Totuși, nu îmi este clar, cum naiba pot fi încătușați oamenii cu atâta ușurință? Dacă există prezumția de nevinovăție, trebuie să beneficieze de această prevedere până în momentul în care se va da o hotărâre definitivă și irevocabilă, deși și acestea sunt relative, vezi cazul Rarinca. Cei care au comis fapte cu violență, da, să fie încătușați, dar ceilalți?!
   Să revin la Olguța Vasilescu. Își publică pe facebook stenograme din dosar, un lucru bun făcut de un om curajos. Doamna Vasilescu nu a pus capul jos și, cu ochii în lacrimi să spună : ” sunt fericită că am fost chemată la DNA, am încredere în justiție”. Doamna spune altceva ”nu am încredere în modul în care s-a făcut ancheta, da, am încredere în instanța de judecată”. Un procuror poate lăsa să se ”scurgă” din dosar stenograme și alte probe, iar inculpatul nu are aceleași drepturi când e vorba de a se apăra cum consideră mai bine? Pentru a avea acest curaj, trebuie, să te consideri un om nevinovat. Cred în nevinovăția acestei Femei.
Tot respectul pentru Procuratură ca instituție, este foarte necesară în România, aici unde s-a furat și distrus totul, aici unde băncile au fost devalizate și uzinele vândute la fier vechi; dar, paradoxul este faptul că deși vedem milionari de carton, de mucava, practic, bandiți ajunși îmbogățiți peste noapte, sunt ocrotiți, nu știu de cine, dar nu pățesc nimic. Nu am văzut pe nimeni condamnat pentru că nu mai avem ”flota”, pentru că nu mai avem uzinele 23 August, Semănătoarea, Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, etc., exemplele pot continua.
Foarte bine că sunt condamnați și hamsii, dar rechinii când vor fi aduși în cătușe și puși la păstrare? Dar ceilalți care au fost cu blândețe ”mângâiați ”de instanță și condamnați simbolic, când vor da banii înapoi de unde au fost furați? Aici vorbim în total de miliarde de euro. Sau las-o așa, că fraierii au uitat, mergeți plimbați-vă, dar nu uitați și de noi, că de, și noi suntem oameni...

2 comentarii:

  1. Să revin la Olguța Vasilescu. Își publică pe facebook stenograme din dosar, un lucru bun făcut de un om curajos. Doamna Vasilescu nu a pus capul jos și, cu ochii în lacrimi să spună : ” sunt fericită că am fost chemată la DNA, am încredere în justiție”. Doamna spune altceva ”nu am încredere în modul în care s-a făcut ancheta, da, am încredere în instanța de judecată”. Un procuror poate lăsa să se ”scurgă” din dosar stenograme și alte probe, iar inculpatul nu are aceleași drepturi când e vorba de a se apăra cum consideră mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu „respectul” pentru institutia parchetului, cacicalitatea acestuia este data de suma caracterelor celor inclusi in organigrama lui!
    Si nu ma refer doar la DNA, ci la Parchetul General, care include in subordinea sa alte parchete, cu derbedei in organigrame.

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...