A murit regina Anna. Dumnezeu să o ierte! Oare regina defunctă este ea regină, sau nu. Conform DEX regele Mihai nu este rege, este exregele României. În 1947 a abdicat, din câte știu, nu a atacat la forurile internaționale, faptul că a fost obligat, să abdice. Nici România nu a fost supusă, unor presiuni externe drept ”pedeapsă” că regele a fost îndepărtat printr-o lovitură de palat. Asta este treaba istoricilor. Ce nu înțeleg și sper ca regaliștii să mă ierte, este statutul actual al României. Suntem un stat regalist și atunci suntem conduși de un rege, sau este republican și suntem conduși de un Președinte?
În principiu nu am nimic împotriva regelui și al regalității. Dacă vrem o monarhie constituțională, să se modifice Constituția în acest sens și instalăm un rege. România, din 1947, a devenit republică. Constituția actuală stipulează clar faptul că Țara noastră este condusă de un președinte ales prin vot direct și care nu poate deține mai mult de două mandate. Cei care au fost președinți ai statului din 1990 și până astăzi, se numesc acum foști președinți. În același fel trebuie să se numească și regele Mihai, fostul rege. Nu vreau să aduc nici un prejudiciu de imagine soției fostului rege Mihai, chiar am un respect deosebit față de domnia sa. Poate fi un exemplu, prin comportamentul domniei sale de-a lungul vieții. Voluntar, în timpul celui de-al doilea război mondial, alături de rezistența franceză, apoi mamă a cinci fete, prințesă de sânge regal, o femeie cu reale merite.
În România lucrurile merg anapoda, pot spune că sunt anormale. Pentru a vedea și înțelege, cum e Țara noastră, cetățenii ar trebui să meargă în mâini, doar așa totul ar părea normal. În situația Țării noastre sărăcită, distrusă, furată, pângărită de toți așa numiții noștri prieteni externi și cu largul ajutor al politicienilor noștri, mai avem o situație anormală. Un rege și în același timp și un președinte pentru o singură Țară e prea mult. Dealtfel, cred România plătește prea mulți bani, pentru întreținerea unor foști șefi de stat care nu fac nimic pentru Țară, după ieșirea din exercițiul mandatului prezidențial. Asta nu înseamnă că, atâta timp cât au fost în fruntea statului, au făcut prea multe lucruri bune în folosul Țării. În Marea Britanie cetățenii români sunt priviți ca niște paria, a făcut ceva regele Mihai, care este înrudit cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, să îmbunătățească viața cetățenilor români ajunși să lucreze în regatul unit? Nu, nimic, nici pe lângă casa regală a Olandei nu a făcut loby, pentru ca Olanda să nu se mai împotrivească, intrării noastre în Schengen.
Dacă facem o incursiune în istorie, vom vedea că regele Mihai a mai fost detronat odată chiar de către tatăl său, un aventurier ajuns rege, alungat apoi de pe tron, nu de către comuniști, ci de către legionari susținuți din umbră de toate forțele politice ignorate și umilite de Carol al II-lea.
Regele Mihai a abdicat prin semnătură privată, nu neapărat sub amenințarea pistolului nu știu cărui comunist, deși nu este exclus, ci ca urmare a mersului firesc al istoriei sub comuniștii ajunși la putere cu ajutorul sovieticilor. Să nu uităm că România a fost închinată URSS prin pacea necondiționată cerută de regele Mihai.
În noiembrie 1947 cu ocazia nunții Reginei Elisabeta a doua, prințesă moștenitoare la acea vreme, oficialii străini, șefi de stat și de guvern, invitați la nuntă, cu care regele Mihai s-a întâlnit, l-au sfătuit să abdice, ca răspuns la ajutorul și sfatul cerut de tânărul rege nefericit al României.
În concluzie, România nu are rege, regele Mihai este de fapt, fostul rege al României. Dacă vreodată, așa cum am mai spus, se modifică Constituția în sensul transformării României din republică în monarhie constituțională, vom discuta despre un rege, indiferent care va fi numele acestuia. Personal, pot fi regalist, nu pot fi un farsor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vremuri de cumpănă
În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...
-
Anul 2020 și jumătate din 2021 a fost o perioadă de chin. A fost un ceva pe care nu-l trăisem până acum, o perioadă distinctă, u...
-
După evenimentele din dec.'89 românii au început să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment...
-
A fost odată ca niciodată, a fost odată, pe vremea când se potcoveau puricii cu 99 ocale de fier şi săreau până în înaltul cerului. ...
În noiembrie 1947 cu ocazia nunții Reginei Elisabeta a doua, prințesă moștenitoare la acea vreme, oficialii străini, șefi de stat și de guvern, invitați la nuntă, cu care regele Mihai s-a întâlnit, l-au sfătuit să abdice, ca răspuns la ajutorul și sfatul cerut de tânărul rege nefericit al României.
RăspundețiȘtergereÎn concluzie, România nu are rege, regele Mihai este de fapt, fostul rege al României. Dacă vreodată, așa cum am mai spus, se modifică Constituția în sensul transformării României din republică în monarhie constituțională, vom discuta despre un rege, indiferent care va fi numele
Asa cum, oricarui politician, formula de apelare a acestuia include cea mai inalta functie in stat indeplinita, tot asa, apreciez ca normala adresarea catre Mihai, desi el nu are ADN-ul lui Carol, fiind un bastard prin nastere. Admit ca, din eroare, a ajuns regele Romaniei, insa nu sunt de acord cu titulatura Anei, caci maritisul ei nu a fost pe timpul regalitatii sale, ci dupa abdicare. Pe de alta parte, Papa nu i-a acordat dispensa la casatoria cu un ortodox si nici nu-mi pare legala oficierea in stil ortodox, atata timp cat Ana nu a trecut la ortodoxism (mie-mi pare un afront ca ea sa fie inmormantata in lacasul ortodox de la Curtea de Arges). In fapt, asta a fost motivul pentru care, la oficierea casatoriei, nu a participat niciun membru al familiei sau vreo ruda a ei.
RăspundețiȘtergereA fost recunoscut ca fiu legitim de către Carol al II-lea, deși s-a cam grăbit cu naștere. Dacă s-ar face ADN-ul tuturor regilor mulți ar avea alt ADN. Îndiferent al cui fiu a fost, a fost regele României până în data de 30 decembrie 1947. Începând cu 31 dec 1947 devine fostul rege. Nefiind rege la data căsătoriei, prințesa Ana nu poate fi regină. Conform DEX rege nu poate fi numit, decât cineva care are acestă putere într-un stat.
Ștergere