Cu mai mult de 20 de ani în urmă, regele Mihai a intrat pe teritoriul României după un exil de peste 45 de ani. Prima dată a forțat intrarea în România, autoritățile l-au întors din drum și retrimis în Elveția. A fost momentul politic propice pentru opoziția din România de a înfiera cu mânie proletară actul prin care Mihai I era împachetat și retrimis acasă. Pe fondul acestei suferințe, popularitatea fostului monah crește. După venirea la putere a CDR și a lui E.Constantinescu ca Președinte, fostul rege primește cetățenia română și dreptul de a vizita România. Pe lângă cetățenie fostului suveran îi sunt restituite castelele, pământurile arabile, dar și pădurile , iazurile și celelalte acareturi. Restituirile au constat în averea pe care o avea la data abdicării (30 dec.1947), moștenirea rămasă de la tatăl său Carol al doilea, dar și averile coroanei, acestea nefiind bunuri private ale fostului rege. Pentru folosință pe timpul vieții, fostului rege i se pune la dispoziție Palatul Elisabeta din București, ca fost șef al statului. Locuința familiei exregelui se află în Castelul de la Săvârșin.
Nu am avut și nu am nimic împotriva familiei regale, deși greșeli au fost făcute cu grămada pe toată durata regatului României. Două exemple, deși nu am intrat în războiul prim mondial în 1914 data când a început, ci abia doi ani mai târziu în 1916, armata română a rămas prost instruită, prost echipată și prost înzestrată, fapt care era gata, să ne coste existența ca stat. Al doilea, tezaurul României înstrăinat în condiții destul de dubioase, în 27 iulie 1917 România trimite un al doilea transport din tezaur în 24 de vagoane (lingouri de aur, bijuterii etc.) în Rusia. Dar în acel moment , Rusia era în disoluție, țara era în război civil în urma izbucnirii revoluției și arestării țarului. Ce s-a întâmplat, ce l-a determinat pe regele Ferdinand să ia asemenea hotărâre sinucigașă? De atunci nimeni nu a mai văzut un leu din tot acel tezaur, în afara celor 33 de kg de aur trimis în semn de prietenie de Hrușciov României.
Câteva cuvinte elogioase despre regina Maria, această femeie-bărbat prin voința și determinarea sa. Datorită ei Franța prin Georges Clemenceau a recunoscut cererile românilor privind întregirea granițelor prin unirea cu Basarabia și Ardealul. Politicienii români pierduseră lupta, o femeie câștiga războiul.
Revin la zilele nostre, se vorbește tot timpul de un rege, o casă regală, o regină și o principesă moștenitoare. Pentru ca toate aceste lucruri să existe legal, România nu este un regat conf. Constituției actuale, ci o republică, ar trebui să existe un referendum, pentru ca poporul, în cunoștință de cauză, să accepte existența acestei Case pe teritoriul României, eventual, de ce nu, și ca formă de guvernământ.
Noul proiect instituit de guvernul tehnocrat, susținut și de Dragnea (PSD) iată un paragraf din proiect:
”Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public”. Toate acestea vor fi valabile și după decesul fostului rege Mihai.
Mai se spune în proiect : ”Casa Regală a României se organizează și funcționează pe baza Statutului propriu aprobat de Șeful Casei Regale”.
Pentru ca disensiunile dintre cetățeni să dispară și a se vedea exact care este poziția poporului, a contribuabililor, este necesar un referendum. Poporul trebuie să vorbească. Nu poate un guvern tehnocrat să decidă în numele unei Țări. Pentru ce ne-ar trebui susținerea prin cheltuieli suplimentare a unei entități care nu ne este benefică nouă ca țară? Asta s-a văzut și din modul în care se comportă guvernul englez cu imiganții români. Dacă fostul rege ar fi intervenit pe lângă regina Elisabeta a doua a M. Britanii în sensul acceptări românilor pe teritoriul britanic fără discriminare, aș fi bătut din palme, iar acest articol era unul de lobby în favoarea Casei Regale pe lângă guvernul României. Nu a făcut nimic, doar noi, românii, ne facem preș în fața veșnicului Prinț moștenitor Charles, prinț de Wales.
Casa Regală nu a făcut și nu face nimic pentru promovarea României în lume. Ba prințul Dudă, voia să devină președinte al Țării. Dracu a mai văzut asta? Da, s-a mai văzut, Radu Câmpeanu îl invita în 1992 pe fostul rege să candideze pentru președinția României. Ce nebuni!
Cu ce ne poate ajuta această Casă Regală nefiind la putere? Cu nimic. Facem România monarhie constituțională și atunci discutăm altfel. În condițiile de astăzi, urmașii fostului rege sunt simplii particulari, au destule averi, fără să mai întindă mâna la guvern pentru alte ajutoare. Banii din buget sunt puțini, găurile multe, nu trebuie să-i risipim fără discernământ.
Destul că avem un Președinte plimbăreț, care trăiește într-un lux demn de un nabab indian și, care, obosește vizitând locuri exotice, moment în care revine în Țară pentru a dormi la Cotroceni
De la decesul prințesei Ana, soția fostul rege Mihai, televiziunile, dar în special A3, au acordat zilnic spații largi acestui nefericit eveniment. Moderatorii căutau să smulgă de la invitați cuvinte de omagiere a celei dispărute. La întrebarea Sandrei Stoicescu dacă trebuia doliu național pe 13 aug în memoria Anei , ziaristul SRS a spus: ”sigur că se impunea doliul național, regina Ana s-a înrolat ca voluntar în rezistența franceză în al doilea război mondial...”. De acord cu spusele lui Sorin Roșca Stănescu, doar că s-a greșit Țara, Franța trebuia să decreteze doliu național. Nu a făcut nimic pentru România, a fost o mamă exemplară, așa cum sunt milioane asemenea mame, a îndurat sărăcia alături de soțul ei, în România lumea este obișnuită cu asta. A fost un om de un mare caracter, așa este, și ce-i cu asta, avem milioane de femei de mare caracter. Ceva nu este în regulă cu toată mascarada făcută de A3. Păcat, discuțiile și promovarea dincolo de bun simț a unor lucruri le diminuează din valoare. Asta s-a întâmplat și în cazul decesului soției fostului rege Mihai.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vremuri de cumpănă
În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...
-
Anul 2020 și jumătate din 2021 a fost o perioadă de chin. A fost un ceva pe care nu-l trăisem până acum, o perioadă distinctă, u...
-
După evenimentele din dec.'89 românii au început să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment...
-
A fost odată ca niciodată, a fost odată, pe vremea când se potcoveau puricii cu 99 ocale de fier şi săreau până în înaltul cerului. ...
Noul proiect instituit de guvernul tehnocrat, susținut și de Dragnea (PSD) iată un paragraf din proiect:
RăspundețiȘtergere”Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public”. Toate acestea vor fi valabile și după decesul fostului rege Mihai.
Am o scarba imensa pentru toti pupincuristii „casei regale”, echivalenta „dudei” incorporate, precum si pentru autoritatile statului, dispuse la cheltuirea nejustificata a banului public, incl prntru un protocol idiot.
RăspundețiȘtergere